Els centres cívics de Figueres obren aquest dimarts i fins al 27 de setembre la matriculació en línia als cursos i tallers que proposen per aquest darrer quadrimestre. També es podrà fer la matrícula presencial aquest dimarts de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores a cada centre cívic. Tot i això, les matrícules per a activitats +60 anys, xerrades, showcookins i espectacles començaran, en línia, el dimecres, sent també aquest dia l'únic que tindran els usuaris per fer-les de forma presencial.

L'oferta dels centres cívics figuerencs -Joaquim Xirau i Creu de la Mà- segueix sent nombrosa tot i que ha calgut adaptar-la als nous temps. Manté les activitats físiques amb Hatha ioga, zumba, Qi Gong i mindfulness, pilates, pilates terapèutic, gimnàstica terapèutica i suau. També es proposa fer ioga amb família. No faltaran les classes d'idiomes (anglès i francès), les d'internet així com sessions per millorar la nostra salut com un taller d'educació nutricional o un de consciència i creativitat. També un showcooking amb Carles Antoner que es farà el 10 de desembre.

Xerrades i espectacles

Xerrades i espectaclesLa programació inclou també xerrades i conferències sobre temes actuals: Lluís Carballo confrontarà els selfies i la slow fotografia (2 d'octubre); Joana Frigolé plantejarà si és fàcil tenir una vida plena (16 d'octubre) i Juanjo Fernández com tractar amb adolescents confinats i desconfinats (3 de novembre). També es recuperen espectacles infantils: Això és Màgia i jocs amb la Cia Diverfesta i Magic Raül (30 setembre); Xarivari amb la Cia Teatre Mòbil (1 d'octubre) i El peix irisat amb la Cia Tanaka Teatre (22 d'octubre).

Com ja es feia, ambdós centres cívics acolliran exposicions diverses: Red Noir, de Cristina Vela; Art amb Resina, de Jordi Cosa; RaholaPhoto 2019; Solidaritat Dia a Dia i Miscel·lània, de Dolors Gibert i Rafael Casanova.

Tant les xerrades, conferències com exposicions són gratuïtes. Tot i això per assistir-hi cal reservar la plaça amb antelació, abans del dia de l'espectacle o activitat. Es pot fer trucant als centres cívics o contactant per mail o en línia a carpeta.figueres.org:8079/MATEU.