Els museus de Castelló d’Empúries -el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, del segle XIV, l’Ecomuseu-Farinera i també la Sinagoga del Puig Mercadal- juntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’empresa Terramar, natura i cultura, organitzen aquest diumenge de forma conjunta una Gimcana Medieval 2020, una activitat pensada per a un públic familiar, destinada especialment per als nens i les nenes en edat escolar i també per a tots els públics, que tindrà lloc aquest diumenge a partir de les deu del matí pel centre històric de la vila i pels museus de la vila.

Es tractarà de fer un recorregut marcat pels carrers i les places i també pels museus que hi participen, a partir de les proves que conté la Gimcana Medieval, tot iniciant el recorregut a la plaça dels Homes de Castelló d’Empúries. Els participants, de forma individual però més recomanable per grups, es trobaran unes explicacions que plantejaran preguntes sobre el patrimoni, la cultura i la història dels monuments i dels edificis, i que tindran tres possibles opcions de resposta. Un cop responguin a la pregunta plantejada, se’ls indicarà el següent repte o punt del recorregut, on podran passar a la pregunta següent, en un total aproximat de gairebé una vintena de punts i preguntes.

Per tal de no haver de fer servir papers ni material físic, s’ha treballat una aplicació que els participants s’hauran de descarregar al mòbil i a la qual entraran a través d’un codi que se’ls donarà a l’inici del recorregut de la gimcana. D’aquesta manera es podrà seguir tota la gimcana a través de l’aplicació del mòbil i de les successives proves i preguntes que es plantegin.

Els grups familiars seran d’un màxim de sis persones, i el preu per famílies serà de 10 euros. Tots els participants rebran un obsequi per la seva participació en la Gimcana, i els tres primers rebran a més un premi. El punt de trobada, i per tant d’inici de la Gimcana, serà l’Oficina de Turisme del centre històric de la plaça dels Homes, el diumenge 20 de setembre a les 10 del matí

.

La inscripció per participar-hi s’haurà de fer a: (castelloempuriabrava.koobin.com) o bé a les oficines de turisme del municipi; el termini per a les inscripcions serà fins al dissabte 19 de setembre, a les sis de la tarda.

El pagament de les inscripcions es farà el mateix diumenge 20 de setembre al matí, abans del començament de la Gimcana Medieval.