La Cate de Figureres anuncia la programació cultural dels propers dies, entre la qual destaca una sessió de teatre en línia; una conferència inclosa en el cicle d'activitats del mil·lenari de la poarròquia de Sant Pere; i píndoles informatives.

Teatre en línia pel Dia de l'Associacionisme cultural

Una de les opcions culturals que proposen són relacionades amb el món del teatre. En concret, es tracta d'una sessió de teatre en línia per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural, que se celebra el dia 4 de juny.

Durant aquesta jornada, a les vuit del vespre es podrà veure la representació de l'obra 'Cant de llibertat', de la cia. 'Taller de Teatre', entitat de La Cate, a través de la pàgina web de La Cate. L'espectacle, que es va representar a La Cate el 9 de novembre de 2019, profunditza sobre la figura del polític català Josep Puig Pujades (Figueres 1883 - El Voló 1949) a partir dels seus textos "Ell a la presó" i "L' atemptat del carrer de Primfilat".

Conferència: La desapareguda capella dels dolors de Sant Pere.

Dins del cicle d'activitats organitzades amb motiu del mil·lenari de la parròquia de Sant Pere de Figueres, David Mallorquí farà la conferència titulada "la desapareguda capella dels dolors de Sant Pere".

A l'acte, que es farà el dilluns 8 de juny a les set de la tarda, hi podran assistir fins a 15 persone, i s'hauran d'inscriure enviant un correu electrònic a info@santperefigueres2020.cat.

Però aquells que no aconsegueixin invitació, es podrà seguir la conferència a través del web de La Cate.

Nova píndola informativa de la FAC

Les píndoles formatives de la FAC continuen amb la masterclass del d'un dels marionetistes amb més experiència de l'estat, el Jordi Bertran. El contingut de la píndola girarà al voltant del procés d'animació de les marionetes i els objectes.

El Jordi fa més de 40 anys que està a sobre dels escenaris i, després de passar per sales de tot el món, fa temps que recorre Catalunya amb el seu últim espectacle, 'Circus'. Una obra homenatge a Charles Chaplin i que forma part de la programació coordinada de la XTAC.

És l'oportunitat per conèixer tots els secrets de l'ofici de marionetista, i fer-li preguntes al formador.