Aquest cap de setmana s'hauria d'haver celebrat la tradicional festa de Sant Isidre de Cabanes, una celebració on any rere any un gran nombre de públic es reuneix a la plaça el poble per veure la tradicional Sembra dels Pinyons.

Enguany el confinament no ha permès desenvolupar-la com de costum, però "amb imaginació i tecnologia" la Comissió de Sant Isidre i l'Associació els Potamolls han aconseguit una Sembra de Pinyons confinada.

En aquesta nova versió de la festa han intervingut, virtualment, les mateixes persones de l'any passat, amb un text adaptat a les circumstàncies del moment. Segons els organitzadors, l'escola del municipi, tot i restar tancada, ha aportat a la festa un vídeo "extraordinari i adient a la diada" en què els nens i nenes han presentat les seves plantes inventades.

Per tal de fer la festa més participativa, els responsables han demanat a la població d'engalanar balcons i finestres i fer-ne fotos, "i que tothom qui vulgui expliqui en un breu vídeo una anècdota o un record que tingui de la festa" amb l'objectiu de fer-ne una composició a l'abast de tots i totes.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha ofert un seguit d'activitats virtuals repartides en tot el cap de setmana: pregó, taller de manualitats infantils, activitat esportiva i passi del vídeo de la festa de l'any passat.

També Ràdio Cabanes hi ha participat amb un ball de fi de festa aquest diumenge a la tarda.

Els organitzadors diuen que "tot plegat ha estat un experiència interessant, tot i això esperem que el proper any ens puguem veure a la plaça a collir pinyons".

4

Cabanes - Festa de Sant Isidre 2020