L'Escola Municipal de Música Antoni Agramont de Castelló d'Empúries ha organitzat una audició virtual amb els seus alumnes. Aquest matí han penjat el primer vídeo als seus perfils de Facebook i Instagram a través dels quals faran arribar les audicions dels i les alumnes, que normalment es porten a terme a l'auditori de l'escola de música, als seguidors de les seves xarxes socials .

Els professors i professores han redactat unes pautes per tal que l'alumnat gravi un vídeo curt interpretant la peça que estan treballant actualment o qualsevol altra que tinguin ganes de compartir. L'escola s'encarrega d'editar el vídeo per tal que quedin tots en un mateix format i continguin el nom dels intèrprets, i el títol i autor de la peça.

Aquesta iniciativa no només engresca als i les alumnes a continuar practicant i estudiant a casa en aquests dies de confinament, sinó que també ajuda a explorar altres formes de comunicar-nos i posar en comú els coneixements, en aquest cas, musicals. Seguint aquest format virtual, alguns alumnes de l'escola de música de Castelló d'Empúries també estan fent classe d'instrument a través de plataformes com Facetime o Skype que permeten a l'alumnat i als docents estar connectats a través d'imatge i àudio i així poder repassar les lliçons. A través del correu electrònic també s'està fent arribar activitats relacionades amb les classes que porten a terme a l'escola com per exemple llenguatge musical.

A través de totes aquestes eines l'escola de música de Castelló d'Empúries intenta adaptar-se a aquesta nova situació i es prepara per si el confinament s'allarga més de 15 dies.