La galeria El Claustre havia d'inaugurar aquest divendres l'exposició Red Studio, una de les més fermes promeses del panorama artístic del país. El coronavirus ha obligat ha posposar-ho malgrat que, qui ho desitji, pot donar-li un cop d'ull gràcies a una visita virtual al seu estudi.

El pintor brinda en aquesta col·lecció de vermells saturats, vius i imponents una mirada única entorn l'univers de l'estudi del pintor i del treball del model. El resultat, una síntesi de tot l'après en el desenvolupament de la seva investigació tècnica durant l'última dècada. Les obres agrupades sota el títol de Red Studio comparteixen un filtre vermell que ajorna (i en més o menys mesura oculta) una figura d'inequívoca factura clàssica.

Díaz Alamà va guanyar el 2016 el Premi de Pintura de la Fundació Vila Casas i ha obtingut prestigioses beques com la de la Fundació Arauco, amb què va fer diverses estades amb el pintor Guillermo Muñoz Vera a Chinchón (Madrid), o la beca Càtedra Francisco Goya, que li va permetre estudiar amb Antonio López. Des de l'escola que ell mateix va fundar el 2013 (la Barcelona Academy of Art) segueix apostant per conciliar abstracció i figuració des de l'únic espai possible, és a dir, el de la feina rigorosa i el del treball esmerçat.