Mollet de Peralada celebra aquest diumenge la desena edició de la Fira del Bacallà i la tercera de la Fira del Vailet que, any rere any, es van consolidant. Durant tot el dia, s'ha programat un ampli ventall d'activitats com ara fira d'artesania, atraccions infantils, exhibicions esportives i artístiques, exposició de fotografies així com una nova edició del concurs d'Instagram.

La programació inclou teatre de la Mula Baba, cercavila inaugural amb diferents grups que animaran la festa i dinar popular. Cal destacar també l'actuació del grup de gòspel de l'ABS Peralada format per «un grup de gent diversa de diferents edats que passen una bona i saludable estona cantant» explica la regidora de Festes, Anna M. Planas, que a més forma part de l'agrupació. Per tancar la festa hi haurà animació amb Jordi Patxeco i concert amb Francky les Guilles.

A part de consolidar les activitats d'anys anteriors, aquest any hi haurà un torneig de bàsquet i petites activitats enllaçades amb la celebració del dia de la dona.

«Ja fa tres anys que es fa per dinar l'arròs de bacallà i ha representat un canvi molt positiu», destaca la regidora. L'any passat es van servir més de 400 racions i per 8 euros els comensals poden degustar un bon plat d'arròs, vi o aigua, pa i postres. «Crec que després de deu anys podem dir que la fira ja està consolidada». La porta directament l'Associació de festes Amics de Mollet, amb el suport econòmic i logístic de l'Ajuntament. Sobre l'organització de la festa, cal dir que «la gent de Mollet també s'implica molt en la fira, tenim una bona colla de voluntaris que fan que tot rutlli aquell dia», conclou Planas.