Fa un temps que la fotògrafa Conxi Molons organitza cursos i sortides d'iniciació a la fotografia al seu estudi a Figueres. La bona acollida que ha aconseguit li ha fet fer un pas més i organitzar tallers temàtics vinculats a algun espai amb encant. La primera cita serà el 28 de març i l'indret escollit és el castell de Sant Ferran de Figueres, la fortalesa més gran d'Europa i un dels espais més singulars i poc coneguts de la ciutat.

«El castell dona molt de joc en l'aspecte fotogràfic i els assistents podran aprendre, a partir d'una arquitectura molt fotogènica, a treballar amb la llum, a enquadrar...», explica Molons, qui, a més, els farà una petita pinzellada sobre la història del monument. El taller, que començarà a les 9 del matí i s'allargarà fins a dos quarts de dues del migdia, està pensat per a un grup reduït, quelcom que ajudarà a oferir una atenció més personalitzada. A més a més, el taller inclourà un esmorzar a la cantina del castell i, qui ho desitgi, pot quedar-se a dinar per seguir parlant sobre fotografia.

Material necessari

Material necessariPer participar en aquest taller, Conxi Molons explica que no és necessari cap equip fotogràfic específic però recomana portar una càmara digital o analògica, amb opció de manual; objectiu angular i teleobjectiu mitjà per a detalls i un trípode. Molons assegura que cada vegada hi ha més gent jove que se sent atreta per la fotografia. «Els joves, malgrat que els agrada fer fotos amb el mòbil, tornen a comprar-se màquines per poder fer sortides», reconeix.

Aquest taller al castell serà el primer de més propostes. A banda dels cursos al seu estudi tant per a grups com individuals, Conxi Molons té previst impartir un taller d'iniciació de vuit sessions a Pau i al maig un altre a La Cate. A més, també té previst coordinar alguna sortida fotogràfica de cap de setmana per l'agència de viatges Kuoma Travel. Per obtenir més informació es pot consultar al web conximolonsfotograf.cat.