El Museu del Joguet ha acollit aquest matí la presentació del llibre El referèndum inevitable: del judici endavant amb la presència del seu autor i exconseller de Justicia de la Generalitat, Carles Mundó. A més, la taula ha estat presidida per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la Diputada d'ERC, Montse Bassa i el Degà del Col·legi d'advocats de Figueres, Joan Ramón Puig.

El llibre es defineix com la primera anàlisi de la sentència del procés i «una visió constructiva del present i el futur del sobiranisme», descriu el resum. Mundó va ser Conseller de Justícia del govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras -cessat per l'article 155-, va passar més d’un mes a la presó d’Estremera i s’ha assegut durant quatre mesos al banc dels acusats durant el judici del Procés.

L'autor explica l’experiència viscuda al Tribunal Suprem amb els companys de govern, la presidenta del Parlament i els líders de les entitats sobiranistes, fa una valoració de la sentència i dels seus efectes, exposa una visió del camí recorregut i d’uns fets que marcaran la nostra història, fa una diagnosi de l’estat de la qüestió i, finalment, planteja les condicions necessàries per a un projecte polític sobiranista guanyador. En temps de desorientació, aquest és un llibre que permet mirar el futur amb optimisme, donant valor a la part del camí que ja s’ha recorregut.