07 de febrer de 2020
07.02.2020
Roses

Ca l'Anita s'erigeix com a centre de formació i activitats artístiques i patrimonials

La programació que presenten va de febrer fins a maig

07.02.2020 | 16:25
L'escultora Mercè Riba en un taller del 2018

El Centre Cultural Ca l'Anita inicia aquest mes de febrer una nova programació de tallers, xerrades i exposicions que s'allargarà fins al mes de maig. Les activitats que ofereix el centre, plenament consolidades dins l'oferta cultural del municipi i amb un elevat seguiment, prenen a partir de la present programació l'art i el patrimoni com a eixos centrals, mantenint també les propostes de les associacions Llunàtics i MaRoNes.

Des de la seva posada en marxa, Ca l'Anita ha anat incorporant continguts i activitats fins oferir una programació estable i consolidada. L'any 2019, la seva sala d'exposicions va superar els 13.000 visitants a les diferents mostres acollides, mentre que els tallers i conferències impartits van comptar amb prop de 500 participants.

Aquest mes de febrer s'inicia la nova temporada que s'allargarà fins a la temporada d'estiu, i ho fa centrant les seves activitats entorn a formacions d'experimentació artística i xerrades sobre el patrimoni.

En aquest marc, els artistes Juan Cardosa i Juanjo Viñuela oferiran dos tallers de collage on compartiran tècniques i secrets i les diferents possibilitats que ofereix aquesta disciplina artística. L'escultora Mercè Riba, per la seva part, obrirà les portes dels seu taller per mostrar la seva producció i xerrar sobre els processos creatius. En l'apartat literari, el taller de poesia i narrativa proposarà eines per explorar universos personals a partir de la paraula escrita. Els tallers creatius d'urban sketching (apunts pictòrics al natural), de minimacramé i de maquillatge de Carnaval, completaran aquesta oferta.

La Càtedra d'Arqueologia de Roses serà l'encarregada d'aportar les conferències divulgatives que s'endinsaran en el coneixement del patrimoni gironí. El programa comptarà amb la participació del doctor Jordi Sagrera (UdG), parlant del call de Girona, i de l'arqueòleg Ferran Codina, que donarà a conèixer els castells de Juià i Palagret, dues fortaleses medievals entre el Ter i les Gavarres.

En l'apartat exposicions la sala de Ca l'Anita acollirà la mostra col·lectiva dedicada a la tècnica del collage "Lletra, paper i tisores" durant el mes de març, donant a pas a continuació a "Escull" de l'artista Mercè Riba, una mostra d'escultures on el bronze, la fusta i el ferro donen forma a la representació simbòlica de l'home.

L'Associació Cultural Llunàtics continua oferint propostes durant aquesta temporada amb els tallers de tarot bàsic i de feng shui, i xerrades sobre flors de bach i mindfulness, observació del cel nocturn, tarot, o la construcció de l'ego humà. L'associació MaRoNes completa la programació amb una xerrada sobre criança no sexista que coincidirà amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, i amb una altra dedicada a la cura natural dels infants amb olis essencials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook