02 de desembre de 2019
02.12.2019
L'Empordà
Vilajuïga

Jofre Sebastian exposa el seu treball «Vitiviní» al Celler Espelt de Vilajuïga

la mostra artística es podrà visitar entre el 14 de desembre i el 23 de febrer de l'any vinent

02.12.2019 | 16:55
El creador Jofre Sebastian.

Continua el cicle d'exposicions a Espelt Viticultors amb motiu del 20è aniversari. Després d'acollir l'obra de l'artista plàstica Mònica Campdepadrós, el celler de Vilajuïga rebrà el proper dissabte, 14 de desembre, el treball de Jofre Sebastian, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Sebastian ha creat un projecte expressament per a Espelt. Motivat per la dimensió i l'envergadura de les seves instal·lacions, ha ideat una obra centrada exclusivament en el món vitivinícola. La mostra porta per nom Vitiviní i és un projecte en forma d'obra gràfica, on es fonen tinta xinesa, gravats i gouache, evocant el somriure, l'elegància i la virtuositat en el món del vi. L'exposició es podrà veure entre el 14 de desembre i el 23 de febrer de 2020. 

Sebastian és nascut a Barcelona però sempre ha viscut a cavall entre la capital catalana i Vilopriu, on hi té residencia fixa. Aquesta situació el condiciona durant els seus anys a la Facultat de Belles Arts en la seva obra artística i en la recerca de la tesi doctoral, buscant sempre referències a l'entorn més immediat: el paisatge empordanès i la relació d'un territori que, en molts casos, tot i ser aparentment verge, ha estat manipulat per l'home.

L'artista ha participat en taules rodones, diversos tallers i seminaris sobre paisatge arreu de l'Estat espanyol i ha publicat en revistes de geografia, fent sempre referència a la petjada humana envers la natura. Tota la seva obra, tant d'estudi com d'intervenció pública, gaudeix d'una estètica pròpia, però acompanyada d'una crítica a la societat contemporània i la relació amb l'entorn que l'acull i que molt sovint malmet en ignorar-ho. Aquest fet l'ha portat a realitzar exposicions a diferents països d'Europa però també als Estats Units i al Canadà. Actualment compagina el seu treball artístic amb la docència.

La inauguració de Vitiviní anirà a càrrec d'Oriol Ponsatí-Murlà, doctor en filosofia per la Universitat de Girona, novel·lista, traductor, rapsode i editor, que recitarà versos de l'obra Robaiyat de Fernando Pessoa, inspirada en les quartetes del poeta persa Omar Khayyam, que són un elogi a la celebració de la vida i en les quals el vi hi té un paper protagonista. 

Al llarg del 2020, Celler Espelt seguirà programant activitats culturals a les seves instal·lacions per commemorar el 20è aniversari. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook