Un dels valors més preuats de Llançà són els seus espais naturals. Ja fa anys que l'Ajuntament, des de l'Àrea de Turisme, promou sortides regulars per difondre'l. Dins aquesta línia, tot aquest mes de novembre es fa una aposta forta pel senderisme familiar i es programa cada dissabte una sortida de senderisme tranquil per descobrir, en aquesta ocasió, els camins de ronda. Es tracta de sortides gratuïtes, pensades per ser gaudides en família, i que, com a al·licient, disposen d'un guiatge oficial.

No és la primera vegada que Llançà dedica tot un mes a aquest tipus de propostes -n'ofereix un munt al llarg de tot l'any- però sí que ho enfoqui envers els camins de ronda, unes rutes que, a parer dels tècnics de l'Oficina de Turisme, «tenen molt de futur». El novembre, a més, és un mes ideal per fer les rutes ja que s'acompanya de bonança climàtica, quelcom essencial per caminar i descobrir la bellesa del paisatge.

El coll del Perer. Foto: Ajuntament de Llançà.

La primera de les sortides serà aquest dissabte a les 9 del matí i els participants podran fer el tram Llançà-el Port de la Selva, sortint des del passeig Marítim. Es tracta de vuit quilòmetres de ruta i el nivell de dificultat és baix. Per contra, la bellesa del recorregut és destacable ja que inclou diferents cales i el far de s'Arnella. La segona sortida serà el dissabte 9 i es proposa anar fins al cap de Ras. Són sis quilòmetres de ruta amb un desnivell de 70 metres i una durada de dues hores. La dificultat també és baixa i es recomana dur roba còmoda, aigua i avituallament.

La següent ruta serà el dissabte 16 i es proposa anar des de Valleta fins a Sant Silvestre i Sant Genís, és a dir, itineraris de la Mar d'Amunt. Són deu quilòmetres de recorregut amb 300 metres de desnivell positiu i un nivell de dificultat baix. El punt de sortida és Valleta i durant la ruta, que tindrà una durada de tres hores, es podran descobrir l'ermita de Sant Silvestre, Sant Genís del Terrer i el coll de les Portes.

De Valleta a Sant Genís. Foto: Ajuntament de Llançà.

La darrera serà el dissabte 23 i proposarà descobrir una part del paratge de l'Albera, concretament, la serra del Socarrador. En aquesta ocasió es faran nou quilòmetres amb un desnivell positiu de 400 metres. Es proposa dur gorra, aigua, esmorzar, calçat còmode i, fins i tot, banyador i tovallola per si es pot aprofitar el bany. La sortida es farà des de l'Oficina de Turisme. La dificultat és mitjana.

Per participar-hi cal inscriure's abans a través del web www.visitllanca.cat. Els grups no són gaire nombrosos -entre 20 i 25 persones- «per oferir més qualitat». Marc Gutinell, guia oficial del Parc Natural del Cap de Creus, serà qui els acompanyarà explicant «tot allò relacionat amb el territori, els espais naturals, la història dels parcs i el paisatge».

Altres propostes

Altres propostesA banda d'aquestes propostes ofertes gratuïtament per l'Ajuntament, que sempre tenen molt d'èxit i funcionen molt bé entre el públic familiar, l'associació local Unió Excursionista Llançanenca programa cada mes sortides per descobrir aquest territori -per Llançà hi passen el GR-92 i el GR-11 a banda de nombroses pistes i corriols- i divulgar-ne, així, la seva bellesa natural que, per a molts, encara és totalment desconeguda.