L'Associació figuerenca The Dawn Beat reviu aquest divendres les dècades dels anys 30 i 40 a l'Hotel Spa Terraza de Roses que es convertirà en una pista de ball a partir del vespre. Alegria, energia i molt bon ambient amb el concert de Hop's Trio que amenitzarà aquesta vetllada especial.

Boogie Woogie, Rag Time i Swing és la proposta musical d'aquest jove trio de Girona, amb més de 300 concerts a les espatlles i molts anys d'experiència pels escenaris més importants de Catalunya. Els temes que proposen són una selecció de grans clàssics de l'època daurada del swing, melodies dels anys 30, una dècada on la música, el teatre i el cinema eren ensucrats, comèdies amb finals feliços, amb viatges i paradisos exòtics, que ajudaven el públic a oblidar la forta crisi dels anys posteriors al 1929.

Per engrescar els assistents, cinc parelles de ballarins de l'escola de Figueres faran demostracions de lindy-hop, davant del públic que tindrà l'oportunitat de llançar-se a la pista de l'Hotel Terraza. L'entrada és gratuïta i només cal consumició obligatòria a la barra de còctels que es muntarà per a l'ocasió. Per motius d'aforament cal haver reservat per mail a rrpp@terrazagrup.com.

Ball en parella

El lindy-hop és un estil de ball per parelles amb música swing que alguns negres estatunidencs van popularitzar a Nova York cap als anys 1920, com a una derivació del xarleston. Ràpidament es va estendre els Estats Units durant els anys 1930 i, més tard, en altres països. El lindy-hop és el ball que enfonsa fronteres des de la primera dècada del segle XXI. Originat a partir del conegut xarleston, ja fa uns anys, aquest ball de parella ressuscita a les pistes de mig planeta per escampar la febre del swing i fer vibrar a tots els que ho vulguin al so del jazz. «Es tracta d'un ball molt social, on a diferència d'altres estils com el tango, els rols no van lligats amb el gènere» explica Montse Carmona, membre de l'Associació The Dawn Beat -abans Swingats de l'Ala. Ja fa cinc anys que es dediquen a difondre la música Swing i el lindy-hop per Figueres i l'Empordà. Principalment organitzen cursos de lindy-hop de tots els nivells, sent el swing el ball més típic i conegut. A més a més també organitzen esdeveniments: ballades, festivals, concerts. Aquest divendres la cita és a Roses.

Sobre aquesta nova iniciativa, l'equip del Grup Terraza reconeix que «ens agrada crear productes constantment. Ens il·lusiona aquest dinamisme. Busquem sorprendre constantment el nostre client, tant el que està allotjat a l'hotel com el que ve de fora només per gaudir de la música, de la gastronomia o de l'spa».

Ja fa uns mesos que la música de qualitat ha posicionat l'Hotel Spa Terraza: «Hem aconseguit, amb molt d'esforç, convertir-nos en una destinació musical del ter­ritori. I això ens fa feliços, perquè era el nostre objectiu quan vam emprendre aquest projecte. Ara la gent ja sap que els caps de setmana sempre trobarà música en viu de qualitat a Roses». La col·laboració amb l'associació figuerenca The Dawn Beat, se suma al projecte de l'Hotel Spa Terraza: «Aquestes col·laboracions amb la gent del territori són claus. Treballem les relacions amb la gent bona de l'Empordà, perquè així és com entenem que es crea una destinació forta i cohesionada».