El proper dissabte 26 d'octubre l'escriptor argentí, resident a l'Escala, Ariel Halac presentarà la seva nova novel·la «La ilusión de otra cosa», en un acte a la galeria Lola Ventós de Figueres, amb el professor de literatura i escriptor Joan Manuel Soldevilla, com a presentador. Fa poques setmanes, coincidint amb la Fira Liberisliber, Halac va presentar el llibre a Besalú.

Amb el rerefons del atemptats a les Torres Bessones de Nova York i la guerra d'Irak, La ilusión de otra cosa ens situa a la ciutat de Miami, convertida en capital de l'emigració llatinoamericana, on Alejandro Mijan, un perdedor i fugitiu del corralito argentí intenta sobreviure amb la venta de biografies fetes per encàrrec d'altres perdedors emigrants.

Ariel Halac ens presenta un relat que beu nítidament dels clàssics nord-americans del gènere negre i la l'exuberància literària llatinoamericana, en una narració explosiva en la que il·lusions i realitats xoquen de manera dramàtica i tràgica.

D'aquesta novel·la l'escriptora Perla Suez, premi Nacional de Literatura d'Argentina ha dit: «La historia de Mijan tiene un transcurrir desespertante». I la també argentina Maria Teresa Andruetto, premi Hans Christian Andersen, la definit com a «realismo sucio».