Aquest migdia el regidor de Cultura de Roses, Èric Ibáñez, ha presentat la nova programació del Teatre Municipal de Roses per a la temporada de tardor, la qual inclou una variada proposta que permetrà gaudir de la creació teatral que es fa als escenaris de Madrid i Barcelona -Cinco Horas con Mario, Lapònia-, així com de produccions gironines de la mà de les companyies Cascai Teatre o el Grup de Teatre de Roses, passant també pel teatre infantil, la música, l'audiovisual i la poesia. Les entrades estaran disponibles a partir d'aquest divendres 20 de setembre a www.rosescultura.cat .

Cinco horas con Mario, interpretada per l'actriu Lola Herrera, és un dels plats forts que la programació teatral de Roses oferirà aquesta tardor, apropant al públic de la comarca l'obra de Miguel Delibes, un document viu de les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals imperants a la societat espanyola de la dècada dels 50. Lapònia, comèdia sobre les mentides, les il·lusions i l'educació que rebem des de ben petits, amb Roger Coma, arribarà també a Roses avalada per l'èxit de públic i crítica.

Cascai Teatre i Empordà Mar oferiran la seva visió dels personatges que es mouen per confraries, ports, platges i viles marineres, amb l'obra Gent del mar, una comèdia sobre el món de la pesca.

La presentació ha comptat també amb la presència de Lluís Masblanch, membre del Grup de Teatre de Roses (GTR), companyia que inicia una nova etapa després d'un relleu generacional i de què Jaume Sastre hagi assumit la direcció del grup. Així, a més de la tradicional representació d'Els Pastorets que el grup interpreta cada Nadal, la companyia rosinca pujarà a l'escenari amb una altra obra, Animals de companyia, una comèdia realista d'Estel Solè que posa en relleu la falsedat de les relacions entre amics.

Una altra proposta carregada d'humor serà la proposta L'humor es cultura, a càrrec del monologuista Tomás García, espectacle destinat a recaptar fons en benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia.

Èric Ibáñez ha destacat un dels compromisos marcats pel l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament per apropar nous formats artístics al públic rosinc. En aquesta programació, aquesta aposta ve de la mà del director empordanès Josep Pérez, que presentarà el seu darrer documental Els deixebles de Marcel Duchamp, on proposa un viatge a l'interior de l'art d'acció a través de les diverses mirades dels artistes reunits al darrer festival La Muga Caula que tingué lloc al municipi de Les Escaules.

L'oferta musical

L'oferta musicalL'apartat musical estarà cobert amb el concert Música de Cotó a càrrec de la jove Orquestra de Figueres, el concert de la Coral Geriona i la Girona Banda Band i el Concert de Nadal a càrrec del Cor Lieder Càmera. La poesia també estarà present, en aquest cas amb un espectacle de creació teatralitzat que es realitzarà al Castell de la Trinitat, amb la proposta 36+1.

La programació infantil

La programació infantil

També cal destacar la programació de teatre infantil realitzada per l'Associació Optimist que cada temporada ofereix una programació de qualitat per als més petits, que en aquesta ocasió representarà les obres "Guyi-Guyi" de la Cia. Periferia Teatro, "Planeta M.Art" de Marcel Gros, i "Els músics de Bremen" de Cia. Pot Teatre.