El contrabaixista de Vilafant, Josep Quer, va impartir recentment una masterclass de sardanes al Berklee College, a Boston, una de les universitats privades de música més grans del món. Quer va oferir aquesta masterclass a través del contrabaix, cosa força singular i inèdita. Tot plegat coincideix amb el fet que l'any passat Quer va editar el primer cd íntegre de sardanes de contrabaix.

El músic empordanès va quedar gratament sorprès davant l'interès generat entre el públic català establert en aquella zona i vinculat a la Universitat Harvard així com a la de Berklee. «Va ser una sessió especial dirigida a alumnes d'aquell College, que no tenien ni idea de la sardana, però també als catalans d'allà», comenta el músic, que destaca el paper de la persona que va coordinar l'acte, la sabadellenca Mar Fayos, que, allà, dirigeix una orquestra; la pianista cubana que el va acompanyar i alguns dels assistents, com és el cas del violoncel·lista Lluís Claret.

Amb aquesta masterclass, Quer reconeix que ell també ha après força de la sardana. «Modestament ha estat un petit impacte de la música catalana allà», diu el músic, que fa quasi dotze anys que visita Boston, on ofereix regularment concerts. Durant aquest viatge també va fer-ne algun, però de caràcter particular a Chelmsford. Allà interpretà sardanes dels compositors figuerencs Pep Ventura i de Florenci Mauné. D'altra banda, l'Orquestra de Cambra de Nashua, a New Hampshire, l'ha convidat a actuar amb ells el juny.