Era just el Sant Jordi passat quan la rosinca Anna Ferrer ens va sorprendre amb l'edició de dos contes infantils. L'acompanyaven en aquesta aventura la il·lustradora Bàrbara Sansó, amb els seus delicats dibuixos, i l'editorial Salvatella. El projecte, que buscava facilitar als infants eines per gestionar les emocions, ara es completa amb l'aparició de dos títols més: «La Bruna aprèn a deixar-se ajudar» i «El nen que no podia viure lluny del mar».

Ferrer explica que cadascun dels contes d'aquesta col·lecció, «Natura i emocions», «són independents», tot i que en el darrer apareixen trets de tots ells. «És com si els englobés», comenta l'autora. Estan dirigits a infants a partir de 5 anys i es troben en català i castellà.

El tercer volum, el de la Bruna, parla al petit lector sobre l'empatia, «la capacitat d'entendre l'emoció de l'altre i de poder acompa­nyar-lo, no tant per deixar-te arrossegar, sinó per poder-lo ajudar i resoldre el conflicte», assegura Ferrer.

El quart i darrer volum està dedicat a la resiliència, «la capacitat d'afrontar els canvis i de veure que aquests acaben tenint un costat positiu». Ferrer és conscient que els canvis poden suposar-li un estrès als infants i als adults, però és del parer que «com més resilient ets, més preparat estàs per afrontar-te a ells». Per a l'autora, aquesta habilitat «és entrenyable». Així, per ajudar-los, aquests llibres inclouen annexos amb recursos per treballar amb els nens a través de jocs i propostes de tallers.