El pintor hiperrealista Jaime Valero ha protagonitzat el darrer workshop organitzat per Marc Torrent, director de l'Escala d'Art de l'Escala. Durant tres dies, una dotzena d'alumnes procedents de tot el món s'han desplaçat a la localitat per poder conèixer de primera mà el mètode de treball d'un dels artistes figuratius més reconeguts a escala internacional. No són fotografies, però el detall i la precisió en la composició de les seves obres confonen l'espectador pel seu hiperrealisme. L'artista centra el seu treball en el cos humà i el retrat, moltes vegades en relació amb el contacte amb l'aigua, des d'una perspectiva realista. «Portar aquests grans pintors cap a la nostra terra permet que els alumnes vegin altres perspectives en el món de l'art, intentar treure més rendiment de l'escola i que puguin aprendre dels grans mestres» remarca Torrent.

L'objectiu és que els alumnes assisteixin des de l'Escala al procés de treball d'aquests grans artistes, «des que es planteja l'obra fins gairebé observar el resultat final». Els tallers generen molta expectació: «Sobretot hem tingut molts participants de fora. Al de Jaime Valero han assistit alumnes de Girona, Barcelona, però també un jove va venir des de Portugal i un altre va comprar un vol per assistir des de Mèxic a fer classes amb l'artista» assenyala Torrent amb sorpresa i satisfacció de l'èxit que ha tingut la iniciativa. L'Escala d'Art va néixer amb l'objectiu «que hi hagi al municipi una oferta d'estudis artístics de qualitat, que a banda dels recursos propis posarà a l'abast de l'alumne conferències i tallers a càrrec d'artistes que venen de fora».

L'escola s'està consolidant en poc menys d'un any i Torrent destaca com aquest tipus de tallers, que augmenten el nivell i el prestigi de l'escola, gaudeixen de tot el suport de l'Ajuntamen. Les classes tenen lloc a l'espai emblemàtic d'El Gavià, que es desenvolupa en «un espai maquíssim al costat del mar que aporta la màxima inspiració». La programació de tallers que es va iniciar amb l'hiperrealista Javier Arizabalo, continua amb Eduardo Millán i Alejandro Carpintero.