Vilafant tornarà a presidir aquest diumenge la Mostra gastronòmica del Conill, que s'ha consolidat com un referent a Catalunya, «amb una programació d'actes que segueix la línia que hem portat els darrers anys», explica el regidor de Cultura Francesc Gaspar. La 23a edició arrenca dissabte incorporant, com a principal novetat, el show cooking de degustació de productes del conill, a la sala polivalent, a les sis de la tarda. Abans hi haurà diferents xerrades per parlar del sector: «Són conferències adreçades al consumidor i per explicar les propietats de la carn de conill, molt recomanada dins la nostra dieta mediterrània, amb la voluntat de conscienciar la gent sobre els beneficis que ens aporta incorporar aquesta carn en la nostra dieta», destaca el regidor. L'oferta de dissabte a la tarda es completa amb activitats per a la mainada.

Un públic ampli

La Fira del Conill abasta un públic de totes les edats i és una excel·lent ocasió per promocionar el municipi. Més de 4.000 persones es passegen cada any pels carrers centrals del poble, procedents de tota la comarca. El reclam principal de la jornada continua sent la degustació de plats de conill, en la qual col·laboren nou restaurants de la comarca per oferir uns 3.500 tastets. Des de les 11 del matí fins a 2/4 de 4 de la tarda, es poden degustar en totes les seves variants culinàries comprant un tiquet de 5 euros en la parada que es munta a la plaça Major. «Comptem amb la participació dels restauradors del poble i els que cada any participen en la Fira sota el paraigua del col·lectiu de la Cuina del Vent». Hi seran presents Cuina 22, El Bar de la Plaça, La Quinta Forca, Carles Antoner, L'elegància del Paladar; l'Associació La Cuina del Vent amb: Can Jeroni, Amiel Molins, Falconera i Voramar. També prendran part de la mostra Empordàlia i Pastissers Parc Bosch : «Els tastets són l'eix central de la Fira, tot gira al seu voltant» remarca. Per acompanyar l'oferta gastronòmica, més d'una norantena de parades d'artesania i alimentació omplen el nucli antic.

Per als més petits, continuarà havent-hi diumenge un ampli ventall de propostes repartides en dos espais: una zona de tallers per als nens i nenes davant la sala polivalent, a la zona de Can Gelada i al pàrquing nou del centre del poble s'instal·larà una zona de jocs infantils i inflables.

La programació es complementa amb altres propostes com ara les exposicions del col·lectiu de dones de Vilafant a l'església de Sant Cebrià, una trobada de plaques de cava, al matí, al Racó del Trull i, al migdia, començarà un programa de ràdio en directe especial des de Ràdio Vilafant, a la plaça Major. Després del concert de música, amb Ernest Prana i Madamme Mustash, adreçat als joves i el concurs de llançament de totxanes, la Fira es clourà, com l'any passat, amb un espectacle de màgia que anirà a càrrec de J. Màgic, a la Sala Polivalent.