26 de març de 2019
26.03.2019
Girona

L'escriptor Jean-François Forges parla sobre el film 'Shoah' a Girona

Col·laborador de Claude Lanzmann, l'acte és impulsat pel Memorial Democràtic i el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera

26.03.2019 | 12:47
Jean François Forges i Claude Lanzmann

L'escriptor francès Jean-François Forges, col·laborador del director de cinema, escriptor i periodista Claude Lanzmann, serà els dies 28 i 29 de març a la seu del Memorial Democràtic a Barcelona i a la Universitat de Girona per parlar sobre la pel·lícula documental 'Shoah'. Aquesta proposta, organitzada pel Memorial Democràtic i el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, s'inclou dins una jornada didàctica per treballar la història d'Europa al segle XX.

Jean-François Forges és professor d'Història de secundària a Lyon. Ell serà l'encarregat de conduir aquests diàlegs a partir de l'obra de Lanzmann. La seva col·laboració amb el cineasta el va portar a ser un dels principals promotors d'una adaptació reduïda del film 'Shoah' per ser visionada als instituts francesos. Aquesta versió pedagògica s'acompanya d'un llibret l'autor del qual és el mateix J.F. Forges. També és autor del llibre Educar contra Auschwitz (2004) i coautor d'una guia històrica del mateix camp de concentració (2011).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook