Un dels objectius que es va marcar Franchu Llopis en obrir la llibreria La Bookman a Figueres, fa quasi tres anys, va ser impulsar un club de lectura de còmic. Ara, aquest desig, també demandat per alguns dels seus clients, s'ha fet realitat. Llopis ho veu com una oportunitat -no se'n fa cap altre d'aquest gènere a Figueres- perquè els participants s'immergeixin dins de les diferents modalitats, entre les quals destaca el còmic clàssic, la novel·la gràfica o el còmic de superherois.

La primera trobada va tenir lloc la setmana passada a la mateixa llibreria, i van assistir-hi vuit persones, comptant el llibreter. Va ser una primera reunió per conèixer gustos i preferències. «És un grup molt heterogeni, cadascú amb les seves preferències; la idea és treure'ls de la zona de confort i que vegin altres realitats», diu Llopis.

La idea inicial era fer una trobada mensual durant la qual parlar de dos còmics. Finalment, el club tindrà regularitat quinzenal -es farà dilluns a dos quarts de vuit del vespre- i a cada trobada es parlarà només d'un còmic. El primer que s'ha triat per parlar-ne el dilluns 25 de febrer, és un imprescindible, El Incal de Jodorowsky i Moebius. «Anirem alternant còmics nous i clàssics», explica Llopis. El club, d'accés gratuït, encara és obert tot i que es limitaran les places a quinze persones. Cal inscriure's prèviament a la llibreria.