El 74è Aplec de Sant Pau de la Calçada, Organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura i l'Ajuntament de Figueres, ha tingut tots els ingredients necessaris per a convertir-se en un dels més concorreguts dels darrers anys, gràcies a la treva climàtica matinal d'aquest diumenge, amb temperatures que han fregat els 14 graus, i a les ganes de la gent de sortir a passejar.

Les sardanes i les flaones han estat, un any més, les protagonistes d'una trobada tradicional facilitada pels propietaris d'aquest mas privat, ubicat entre la carretera N-II i el riu Manol, a tocar el Pont del Príncep. La capella ha quedat petita durant la missa celebrada per l'arxipreste Miquel Àngel Ferrés. L'organització ha posat a la venda més de tres-centes flaones, una peça de pastisseria amb crema típica de Figueres.

El tinent d'alcalde i regidor de Tradicions, Quim Felip, destaca la importància "de no perdre actes festius que tenen un llarg arrelament a casa nostra". La cobla Foment del Montgrí ha estat l'encarregada d'amenitzar l'Aplec amb sardanes de compositors empordanesos. L'Aplec ha comptat també amb la presència de Lluís del Pozo, propietari del casal rural i que és a punt de celebrar els 92 anys. "Estic molt content que la gent pugui venir i celebrar l'Aplec a casa nostra", ha explicat.