El festival Portalblau de l'Escala, que se celebra els mesos de juliol i agost, programa per primer cop un cicle d'actuacions de gener a març per reforçar la programació cultural hivernal del municipi empordanès. Les actuacions de la cantant Judit Neddermann i del cantautor Cesk Freixas i el concert maridat del grup Monstre -amb vins del celler Vinyes dels Aspres proposats per La Gastronòmica- formen part de la primera programació del Portalblau d'hivern.

El cantautor Cesk Freixas obrirà la programació el 26 de gener amb un concert que formarà part dels actes commemoratius dels bombardejos que va patir l'Escala durant la Guerra Civil. Aquest 2019 el cantautor penedesenc commemora el seu quinzè aniversari damunt dels escenaris. I ho fa de la millor manera possible, presentant-nos el setè treball de la seva trajectòria professional. Cesk Freixas es vesteix de celebració amb «Festa Major», un total de tretze peces musicals que arriben en un dels seus moments creatius més brillants, col·locant-lo com un músic, compositor i autor de referència del país. Arranjat pel seu inseparable guitarrista Victor Nin, i produït per Roger Rodés (Medusa Estudio), el cantautor explica que hi ha una altra manera de viure i gaudir, un paradigma vital molt més reposat, sense carreres ni competicions.

Judit Neddermann actuarà per primer cop al festival Portalblau, el 16 de febrer, per presentar el seu darrers disc «Nua». En molts pocs anys, la cantant i autora de cançons ha deixat de ser una jove promesa a consolidar-se com una de les veus pròpies amb més personalitat del panorama musical català. A «Nua» (Satélite K, 2018), Neddermann es despulla per explorar el pas a l'etapa adulta mirant i integrant la infància. Cançons que celebren els cicles que ens proposa la vida, regits per les benvingudes i els comiats. Pop, folk i world music es fusionen sota la producció de Pau Figueres per servir onze cançons originals i dues versions, una tradicional ibèrica i una cançó de Fito Páez. Un àlbum concebut per tal de mostrar-se nua, sincera i compromesa amb el moment que viu.

El primer cicle del Portalblau d'hivern es tancarà el 30 de març amb el concert del grup Monstre que es maridarà amb els vins del celler Vinyes dels Aspres proposats per La Gastronòmica. Monstre és un duet del Bages, que va fer els seus primers passos adaptant al català grans temes de la música universal amb el nom de Filferro. Els seus vídeos ràpidament van acumular milers de visites. Així que en sincronia amb tota la feina feta i secundats pel seu camí en el món de les adaptacions, ara presenten els seus propis temes. La Gastronòmica, empresa especialitzada en propostes enogastronòmiques, serà l'encarregada de triar els vins del celler Vinyes dels Aspres que es maridaran amb l'actuació del grup del Bages.

Totes les actuacions tindran lloc a l'Alfolí de la Sal, a partir de les 21.30h. Les entrades ja són a la venda al web del festival, www.portalblau.cat.