09 de novembre de 2018
09.11.2018

Sopa de Cabra treu per sorpresa el disc «La nit dels Sopa», gravat en viu a Girona

La banda oferirà en «streaming» el concert del proper 24 de novembre a La Mirona de commemoració dels 30 anys de la publicació de «La maqueta»

09.11.2018 | 09:29
Sopa de Cabra treu per sorpresa el disc «La nit dels Sopa», gravat en viu a Girona

Sopa de Cabra acaba d'anunciar per sorpresa la publicació, aquesta passada mitjanit, d'un nou disc, La nit dels Sopa, gravat en directe durant la darrera gira.

Gerard Quintana va explicar ahir que l'àlbum, el sisè del grup en gravat en viu, es volia posar a la venda només en format digital, però s'ha decidit que també es pugui comprar en CD al web dels Sopa. «És un retrat del darrer directe del grup», va remarcar el cantant.


La nit dels Sopa va ser enregistrat majoritàriament el 9 desembre de 2017, durant el concert de comiat de la gira Cercles, al pavelló de Fontajau de Girona, en la primera edició de La Nit dels Sopa.

Clàssics com L'Empordà, Camins, Si et quedes amb mi o Sense treva sonen al nou disc, com també una col·laboració inèdita amb Ramon Mirabet del clàssic Podré tornar enrere.

30 anys de «La maqueta»
La segona edició de La Nit dels Sopa tindrà lloc el proper 24 de novembre a la sala La Mirona de Salt, en un concert especial de commemoració del 30è aniversari de la publicació de la primera maqueta del grup, titulada precisament La maqueta. L'espectacle forma part de la programació del festival Temporada Alta.

Malgrat que totes les entrades ja s'han esgotat fa dies, la banda no oferirà una segona data, però farà una transmissió en directe per streaming a través del seu web d'aquest concert de La Mirona, perquè els seus seguidors sense entrada puguin viure l'ambient d'una nova Nit dels Sopa. Quintana va destacar que el més important del nou treball «no és tant el repertori, sinó l'experiència» que va suposar el concert de comiat a Girona del 9 de desembre de 2017.

Segons Quintana, la banda sempre ha donat molta importància als directes i per això al llarg de la trajectòria de Sopa de Cabra compten amb deu àlbums d'estudi i cinc gravats en directe. El cantant va destacar que el grup veu els discs en directe com el format «menys manipulable».

A més, Quintana va apuntar que, tot i no ser un format gaire tradicional en les bandes pop del país, el directe sí que és recurrent en molts grups de rock internacionals que han servit d'inspiració als gironins, com els Stones o Pearl Jam.

El guitarrista Josep Thió va remarcar que la publicació del nou disc «no serà l'inici d'una gira, sinó un retrat» del que va suposar l'última que van fer. Thió va evocar la nit de Fontajau com un concert «molt emocionant». Tot i que la majoria dels temes que hi ha són del concert de Girona, el grup també ha inclòs algunes cançons que van tocar al concert que van fer a Porreres, Mallorca, el 12 d'agost de 2016.

Thió va destacar que van decidir enregistrar aquell concert perquè el públic de Mallorca «és molt especial per l'estima que ens tenen». Quintana va detallar que, durant els inicis de la banda, quan tocaven a les illes anava molt bé per «omplir el dipòsit» per tots els ànims que els transmetien.

Els gironins també van revelar que preveuen entrar a la sala de gravacions a partir de l'any que ve per enregistrar el nou disc, en aquesta ocasió d'estudi, tot i que no han pogut donar més detalls de quan sortirà a la llum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook