Guillola és el resultat de l’evolució de Joan Calvet, un cantautor empordanès que, després d’un any fent concerts en solitari, ha decidit acompanyar-se d’altres músics experimentats de la comarca per enriquir i buscar noves sonoritats a les seves cançons. Jordi Pujadas (baix), Carles Monfort (guitarra i sintetitzador), Hèctor Pérez (guitarra solista) i Dídac Oliveras (bateria) s’han sumat a aquest projecte. La nova banda figuerenca va ser guanyadora del primer concurs Music Lan’18 d’Avinyonet de Puigventós i enregistrarà el seu primer disc als estudis Music Lan. El grup s’està preparant a consciència per oferir la millor sonoritat en cada tema.

Com va néixer la idea de formar aquest grup?

A principi d’any, vaig parlar amb Rusticbuc Records, un estudi de gravació en creixement, dirigit per en Carles Monfort, per tal de gravar la meva primera maqueta. Va ser a Rusticbuc Records que es va adonar que les cançons necessitaven més profunditat, més riquesa i, consegüentment, més instruments. Arran de les col·laboracions, ens vam anar transformant en banda, fins que al juny vam fer el nostre primer concert.

Amb només uns mesos de vida, us vau presentar al concures Music Lan’18 i vau guanyar.

Vam pensar que seria interessant donar-nos a conèixer presentant-nos a un concurs, en format banda, i així ho vam fer al 1r Concurs Music Lan’18. Unes setmanes més tard, ens van avisar que havíem estat uns dels 5 grups finalistes per tocar a la final i així va sorgir el nostre primer concert, a la Zona Esportiva de Mas Pau, el 29 de juny. Va ser tot molt precipitat, ja que no havíem gairebé assajat (crec que només havíem fet 3 assajos), però la sintonia amb tots els integrants va ser molt bona en tot moment i ens va sortir un concert del qual estem bastant satisfets. Aquest concert ens va fer guanyar el primer premi, que era l’enregistrament d’un disc a Music Lan. La portada del disc serà a càrrec de Liquid Estudi. Això ens va fer canviar molt la perspectiva de les coses i el camí immediat a seguir.

De moment ja es pot escoltar la vostra música a les xarxes.

Arran del premi al concurs, vam decidir que acabaríem el projecte que havíem iniciat a RusticBuc Records. El que havia de ser una maqueta es va acabar convertint en dos EPs: Cala Guillola i Tot el que vull tindré, que ja estan publicats a diferents mitjans tals com Spotify, Youtube Music, Itunes, Google Play o Shazam.

Com us definiu com a grup, què expliquen les vostres lletres?

Malgrat que ens definim com a indie-rock, penso que la fusió d’estils i gustos que ha anat aportant cada component del grup ha creat una ambigüitat alhora de descriure’ns. Alguns venen del rock clàssic, de l’electrònica, del jazz, de mil fusions diferents que ens han donat un estil bastant característic. Jo, en canvi, venia de la cançó d’autor però amb moltes influències de l’indie rock/pop. Les lletres són abstractes, no tenen gaire sentit, podria dir que parlo més de sentiments que de coses de la vida quotidiana.

Quan la gravació del disc?

Actualment, estem assajant per anar a Music Lan. Tenim clar que volem arribar allà amb les cançons i idees ben preparades. Fins i tot hem refusat la invitació a algun concert al qual ens hauria fet il·lusió anar per intentar centrar-nos en el disc. Intentem cuidar cada cançó, parar a estudiar-nos els detalls perquè soni el millor possible. I encara estem escrivint cançons noves. Sabem que el temps passa ràpid i volem aprofitar l’oportunitat, per això fem el que podem. A vegades és difícil, perquè tots tenim responsabilitats familiars i laborals i ens costa trobar temps per treballar, però estem avançant a bon ritme. Anirem a gravar el disc a principis de febrer.

Després amb la promoció vindran els concerts, com voleu arribar al públic?

Ens han dit que no som un grup de festa major, els tempos d’algude les nostres cançons són tranquils i tot i que els nous temes s’encaminen més cap al rock, és un rock melòdic. Nosaltres no volem trencar l’escenari, ni fer saltar el públic. No som un grup de versions. Volem que les cançons agradin com ens agraden a nosaltres. Tots els temes tenen "riffs" i tornades que enganxen. La nostra gran il·lusió és que la gent les escolti, les conegui i les canti. El rendiment dels concerts moltes vegades depèn de les sensacions, i tenir una bona connexió amb el públic dona molta força als concerts. La nostra música pensem que pot agradar a un públic ampli.