El documental Salvador Dalí, a la recerca de la immortalitat, s'ha presentat aquest dimecres al vespre a La Cate de Figueres de la mà de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí i guionista del documental, i David Pujol, també guionista del projecte i director. L´acte ha estat organitzat per la Fundació Dalí i l´associació Amics dels Museus Dalí amb la col·laboració de Diòptria, La Cate i l´Ajuntament de Figueres.

El públic assistent ha acomiadat la projecció amb un llarg aplaudiment després de comprovar el bon ritme i el contingut transversal del treball, que té com a fil conductor una conversa entre Montse Aguer, David Pujol i Jordi Artigas, coordinador de les cases museu de Portlligat i Púbol.

Aquest documental s´ha projectat a sales de cinema de països com Itàlia, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Rússia, Bielorússia i Ucraïna on ha tingut molt bona acollida.

El projecte, produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films, permet un recorregut per la vida i l´obra de Salvador Dalí i de Gala. Va més enllà del Dalí-personatge, i permet apropar-nos al pintor i a l´home, al personatge públic i al privat, així com als espais concebuts per ell, que tant han ajudat a configurar la seva immortalitat: Portlligat, Figueres i Púbol. És el tercer llargmetratge produït per la Fundació Dalí després dels premiats Dalí, la darrera gran obra que va rebre el reconeixement d´AVICOM i de La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí que, estrenat a Cadaqués, ha estat guardonat en festivals com l´Arte Non Stop de Buenos Aires, el FAFF de Califòrnia o l´Artecinema de Nàpols i ha participat en certàmens museístics com The Best in Heritage a Croàcia que selecciona els projectes que considera millors de l´any anterior.

La Fundació Dalí aposta pel format audiovisual com un vehicle determinant per apropar un artista tan visual com Dalí a un públic ampli i divers. Aquest documental també posa a l´abast un material d´arxiu, algun d´inèdit, que forma part dels fons de la Fundació. És fruit d´un treball de recerca i documentació que porta a terme el Centre d´Estudis Dalinians, els continguts audiovisuals i fotogràfics ens aproximen a l´essència de Dalí i de la seva obra.