L’Escala inicia el curs acadèmic amb un projecte ambiciós dirigit pel jove artista local Marc Torrent. Aquest dimecres s’inaugura l’Escala d’Art, que permetrà impulsar els estudis artístics al municipi, des de l’espai emblemàtic d’El Gavià i amb la complicitat dels grans mestres de les arts. «Serà una escola d’art, especialitzada en l’àmbit figuratiu, al cor de l’Escala, amb conferències de grans artistes de renom i d’àmbit internacional, tallers i workshops per treballar diferents disciplines, sortides a museus i un ampli ventall d’activitats entre altres activitats» detalla Torrent.

La iniciativa va començar a prendre forma aquest estiu entre l’artista i l’Ajuntament de l’Escala i s’ha consolidat aquest mes d’octubre amb l’inici dels estudis de dibuix i pintura tant per a adults com per a mainada. «El meu objectiu és que hi hagi al municipi una oferta d’estudis artístics de qualitat, que a banda dels recursos propis posarà a l’abast de l’alumne conferències i tallers a càrrec d’artistes que venen de fora».

Aquest primer trimestre, els alumnes comptaran amb la presència del pintor hiperrealista Javier Arizabalo, nascut a Sant Joan Lohitzune, França. El seu treball es troba en importants col·leccions d’Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Espa­nya, els Estats Units, França, Holanda, l’Índia, Itàlia, Portugal, Turquia, Rússia i Kuwait. Ha exposat en les ciutats més importants d’Espanya, en diferents països d’Europa i als Estats Units. Oferirà un taller a l’Escala els dies 14, 15 i 16 de desembre. El mateix trimestre es convidarà un artista local perquè imparteixi una conferència al centre. El trimestre següent, el convidat serà Jaime Valero. L’artista també centra el seu treball en el cos humà i el retrat, moltes vegades en relació amb el contacte amb l’aigua, des d’una perspectiva realista. «Portar aquests grans pintors cap a la nostra terra permetrà que els alumnes vegin altres perspectives en el món de l’art, intentar treure més rendiment de l’escola i que puguin aprendre dels grans mestres». Tor­rent, que s’ha especialitzat en la pintura figurativa, considera que tots els alumnes han de tenir aquesta base pel que fa al dibuix i la pintura i disposar de les eines necessàries abans no s’obrin, si volen, a altres estils com l’abstracció.

L’escola està oberta tant a adults com a mainada, almenys aquest primer any a l’espai d’El Gavià. Els horaris són de dimecres i divendres de 5 de la tarda a 9 del vespre, amb possibilitat de fer de 5 a 7 o de 7 a 9. Els interessats poden contactar amb la direcció de l’escola a través del mail ttorrent92@hotmail.com. «No es cal tenir un nivell previ, m’adapto al nivell de tothom, només s’ha de venir sense vergonya, l’esforç que poses en les coses és el que et fa avançar».

L’esforç i el talent és que empeny la carrera de Marc Torrent que continua treballant la temàtica de la bellesa i d’allò sinistre, en la seva obra més nova. Algunes d’aquestes peces es podran veure els pròxims dies a la comarca, concretament dins la Ruta de l’Art, a Castelló d’Empúries, del 12 al 14 d’octubre. Torrent també participarà en una exposició col·lectiva que commerarà l’any que ve els 20 anys de la galeria Artelibre i com a homenatge a l’art acadèmic i realista. Més de 120 artistes de tot el món es donaran cita a Saragossa inicialment. Les exposicions també es realitzaran a Saragossa, Osca, Calataiud i Museu MEAM - Barcelona.