La Ruta de l´Art de Castelló d´Empúries arribarà a l´onzena edició plenament consolidada, del 12 al 14 d'octubre amb la presència d´un centenar d´artistes de tots els estils i disciplines: fotografia, escultura i pintura, procedents de tot Catalunya, Andorra, França i Galícia. Destaca la presència de la galeria d´art El Claustre, amb seu a Girona i Figueres, com a convidada especial de la trobada que hi participarà amb una desena dels seus artistes més prestigiosos. La seva obra es podrà admirar a la Sala Gòtica del municipi.

En total seran setze els espais públics i privats, aquest anys, que acolliran les exposicions de la Ruta de l´Art, en una nova col·laboració que ha resaltat l'alcalde del municipi Salvi Güell en la presentació de l'edició d'enguany. «El procés i l´art català tenen un especial protagonisme en aquesta edició», assegura Ana Maria Constanseu, artífex de la Ruta. Tant l'alcalde com la regidora de cultura Margarita Gelabert han resaltat la importància de les activitats paral·leles que cada any complementen la Ruta amb un major protagonisme. Per començar, el dia de la inauguració, el contrabaixista Josep Quer i el pianista Joel Riu interpretaran sardanes obligades del cd dedicat al president Puigdemont. La jornada es clourà amb un espectacle i correfoc dels Senyors del Foc. Serà l´inici d´un seguit d´activitats paral·leles que cada any aconsegueixen més importància i que inclouen de nou el tast de vins i la música en directe a la sala municipal, espai on s´ubica el Mercat d´Art.

Dissabte 13, a les cinc de la tarda, hi haurà un concert amb la cobla Els Rossinyolets a la Basílica de Santa Maria. El mateix dissabte al migdia, tindrà lloc la RuTada, un itinerari per la ruta a càrrec de Pol Andreu. A les 4 de la tarda, a càrrec de Terramar, es farà La ruta dels Convents de Castelló. Finalment, diumenge es podrà visitar la instal·lació de Nauta Indika Camí de l´Estrella, un homenatge a la dissenyadora de moda Estrella Rivas d´Ametlla, que s´ubicarà davant de la Catedral.

Les exposicions es podran visitar al llarg de divendres, dissabte i diumenge i reuniran artistes consagrats i emergents procedents de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, amb la participació d´alumnes d´escultura i professors. Exposaran al Convent de Santa Clara on es podrà visitar una exposició dedicada als presos polítics i a la llibertat.

Entre les disciplines que hi seran presents destaca la fotografia, el gravat, l´escultuta, la pintura i també les instal·lacions d´artistes diversos conformant tot plegat una explosió cromàtica de tardor. Aquest any la imatge de la Ruta és de l´artista Joan Raset i porta per títol: Noia del vestit groc.