02 de setembre de 2018
02.09.2018
Girona

Gairebé 13.000 persones passen pel FITAG de Girona que bat el rècord de públic

Des de l'organització es mostren "convençuts" que l'amenaça de pluja ha servit com a al·licient incrementar el públic

02.09.2018 | 20:31
L'estrena del Fitag en el teatre municipal de Girona.

Prop de 13.000 persones han passat per la 18a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). En concret han estat 12.870 persones les que no s'han volgut perdre alguns dels 37 espectacles que s'han ofert a la ciutat i d'altres pobles propers com Sant Jordi Desvalls (Gironès) que aquest any s'estrenava, i que va programar l'obra 'En serio soy yo' de la companyia de Cuba Cuentero Soy. De fet, aquest ha estat el país convidat en aquesta edició del FITAG. L'any vinent la direcció del festival ha escollit Xile com a país que portarà les arts escèniques a Girona. Des de l'organització es mostren molt satisfets amb la resposta del públic, ja que l'any passat la xifra d'espectadors va baixar a 10.000. Un dels motius de l'increment, asseguren, ha estat l'amenaça de pluja que ha incentivat als espectadors a quedar-se i no anar a la costa.

"Tot i que al principi les pluges podien semblar una mala notícia, s'han convertit en una oportunitat que hem aprofitat", ha explicat el director del FITAG, Martí Peraferrer. Des del festival posen en valor el fet que enguany han tingut espectadors nous que no s'havien acostat mai a la cita a causa de la bon temps, i que els animava anar a la costa a passar el dia.

En aquesta 18a edició també ha pujat la mitjana d'espectadors al projecte FITAG als municipis. Algunes poblacions han doblat l'assistència de l'edició de l'any passat i localitats com Vidreres (Selva), Llançà (Alt Empordà) i Lloret de Mar, han registrat un nombre alt de públic en els diferents espectacles que s'han representat.

El centre neuràlgic, però, ha tornat a ser Girona. La ciutat ha acollit vuit espais on s'han representat diverses obres: l'Auditori Josep Viader i el pati de la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, el Centre Cultural La Mercè, el Teatre Municipal, la Sala La Planeta, el cinema Truffaut i el pati del CaixaForum.

Bona crítica
Un dels plats forts va ser l'espectacle inaugural, en el que es va registrar un ple absolut, a més d'una bona crítica. 'Europa' de les companyies Cràdula Teatre i Cor Preludi va omplir el Teatre Municipal, i va rebre una gran crítica per part dels assistents.

Fins i tot, la coproducció Andalusia-Catalunya 'Los Francisquitos' va haver d'ampliar aforament de les seves dues funcions programades, com a conseqüència de la molt bona acollida que ha tingut entre el públic gironí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook