La cloenda del Festival Poemestiu, dimecres passat a Darnius, va ser una vetllada emotiva en record a la poeta local Montser­rat Oriol que va morir el mes de juny passat. El director del Festival, Daniel Ruiz, va recordar que va estar sempre estretament vinculada a l’organització del festival, des de fa vuit anys, quan aquest va arrencar.

“La mainada del poble i algunes persones que havien tingut la Montserrat de mestra o que havien fet amb ella catequesi van recitar cinc poemes seus, breus”. També es va aprofitar l’acte per lliurar l’últim dels premis que agraeixen la tasca dels periodistes que fan difusió del Festival, en aquest cas Laura Fanals del Diari de Girona. Igualment es va aprofitar la vetllada per anunciar que a partir de l’any vinent el premi Memorial Montserrat Oriol formaria part dels premis Pomestiu que es donen cada any al Celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada.

Un centenar de persones van assistir a aquest darrer recital de Pomestiu a Darnius, que es va fer a l’interior de La Societat a causa de la pluja. En total, aquest any han estat cinc recitals en quatre pobles de la comarca: Figueres, Mollet de Peralada, Navata i Darnius, entre els mesos de juliol i agost. S’ha aconseguit de nou l’objectiu d’impulsar i fer arribar la poesia al públic gràcies a la col·laboració de vint-i-cinc artistes, relacionats amb la poesia, la música i la dansa que han contribuït a consolidar un any més aquesta proposta.

A Darnius, la poesia va compartir protagonisme amb la música de Ca Vell.