El Campus del Festival de Peralada obre les portes del festival al públic jove i de proximitat, donant accés a espectacles d’interès a estudiants d’aquestes disciplines i a continguts restringits per al públic en general. Es vol contribuir a la difusió de la lírica i de la dansa. L’objectiu amb aquesta activitat és el de respondre a la necessitat de promoure polítiques d’acostament actiu a la música i a la dansa intentant cobrir el buit d’aquesta activitat poc habituals, sobretot a la zona d’actuació del Festival Castell de Peralada.

Aquest any, s’obre el Campus a un total de nou espectacles: Rèquiem de Verdi, Rufus Wainwright, el Ballet de Toulouse, María Pagés, Rinaldo de Häendel, La Flauta Màgica, Svetlana Zakharoa, Pere i el Llop i Folia.

La presentació del Campus, ha anat a càrrec d’Oriol Aguilà, director del Festival de Peralada, Abigail Prat, concertista i professora del Conservatori Superior del Liceu i Núria Pujol, coordinadora del Campus.

Les sessions de treball comencen el dia de la inauguració del Festival, el 5 de juliol. Els participants als Campus assistiran a una jornada de treball, a càrrec d’Abigail Prat, que els parlarà del tema ‘Música parlada, la música de Verdi i el llenguatge de l’ànima’. Posteriorment, s’assistiran a la gala d’inauguració amb la Messa da Requiem de Verdi.

El Campus també farà una incursió a l’òpera ‘La Flauta Màgica’, la producció pròpia del Festival 2018. En el marc del cicle ‘Diàlegs’, els participants al Campus es trobaran amb Oriol Broggi, director d’escena de la Flauta Màgica i amb Salvador Sunyer. Posteriorment, assistiran a la funció.

L’artista resident d’aquest any, el contratenor, Xavier Sabata, tindrà una trobada amb el Campus, coincidint amb la representació de l`òpera ‘Rinaldo’, de Häendel. Els alumnes podran assistir a l’assaig general de l’òpera, el 4 d’agost i uns dies desprès, el 8 d’agost participaran en una masterclass, dirigida pel contratenor.

El dia de l’actuació de Rufus Wainwright, el 7 de juliol, el programa de treball inclou la participació a l’activitat ‘Diàlegs’ amb la participació del cantant i Roger Gual, i assistència al concert.

Els estudiants de dansa tenen quatre propostes formatives. Els 12 i 17 de juliol participaran a una masterclass del Ballet du Capitole de Toulouse i assistiran a l’espectacle. Aprofitant la presència de María Pagés companyia per representar l’obra ‘Una oda al tiempo’, el Campus es centrarà en ‘Como el aire que respiramos’, obra de transmissió del coneixement que és un projecte pedagògic de la companyia. També assistiran a l’espectacle. Amb motiu de l’actuació a Peralada de la primera ballarina del Teatre Bolxoi i estrella del ballet del Teatro alla Scala, Svetlana Zakharova, es farà una conferència ballada que anirà a càrrec d’Explica Dansa, Beatriu Daniel i

Toni Jodar que girarà a l’entorn de la vida professional d’aquesta ballarina. S’assistirà posteriorment a l’espectacle que oferirà a l’Auditori Parc Castell. El dia de l’espectacle de música barroca i hip hop ‘Folia’ s’assistirà a l’espectacle, que es veurà per primera vegada a l’Estat Espanyol, i abans es farà un taller d’improvisació barroc, impartit per Abigail Prat i un altre d’streetdance, impartit per Cobosmika, de Palafrugell. Hi haurà un moment que els músics i els ballarins es trobaran.

Els nois i noies del Casal d’Estiu de Peralada també participaran al Campus amb un taller de SoundPaninting i un concurs de dibuix. També assistiran

a l’espectacle ‘Pere i el Llop’ del Petit Peralada, amb el grup de hip hop, Brodas Bros i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Amb motiu d’aquest espectacle, els Brodas Bros faran una masterclass, a la plaça Salvador Dalí de Figueres.

A partir del 5 de juliol i fins els 17 d’agost, el Campus Peralada ofereix la possibilitat de participar a assajos generals, classes amb les companyies, assistència a diversos espectacles i concerts, xerrades, tallers, master class....

En aquesta edició del Campus, es col·labora amb centres educatius, formacions i conservatoris de Figueres, Llançà, Castelló d’Empúries, Palafrugell, Celrà, Roses, Banyoles, Blanes, Girona, Barcelona, enrtre d'altres.

Diàlegs

També s’han presentat els Diàlegs 2018, un cicle que obrirà el 7 de juliol, el compositor Rufus Wainwright que parlarà de la seva relació amb el cinema i l’òpera. El director teatral, Oriol Broggi, farà el seu diàleg amb Salvador Suñer, director del Festival Temporada Alta. Broggi, parlarà de com viu un director de teatre una direcció operística com és en el cas de la producció operística del Festival de Peralada 2018, La Flauta Màgica. Aquesta activitat es farà el 7 d’agost.

L’autora del cartell de Festival de Peralada 2018, l’artista multidisciplinaria, Lita Cabellut, tancarà el cicle de Diàlegs el dia 9 d’agost. Parlarà amb Montse Aguer, directora dels museus de la Fundació Gala - Salvador Dalí.