14 de juny de 2018
14.06.2018
40 Años
40 Años

Mor el cronista de Cadaqués i exregidor, Firmo Ferrer

Home polifacètic va viure l'exili el 1939 i va dedicar bona part de la seva vida a recollir la història, els costums i el parlar de la població

14.06.2018 | 10:43
Firmo Ferrer

El cronista de Cadaqués, pescador, operador de cinema o botiguer, Firmo Ferrer Casadevall, va morir ahir a l'edat de 96 anys. Home polifacètic i estimat a la població va ser autor de diverses publicacions sobre el municipi i regidor a l'Ajuntament.

Va néixer a Cadaqués l´any 1921, el de l´aiguat que es va endur el pont. Alumne del mestre Tasis es va exiliar amb la seva família a França durant la Guerra Civil el 1939 quan tenia disset anys.

Va ser una persona polifacètica que va exercir diferents professions al llarg de la seva vida.

Va formar part de la vida política com regidor a l´Ajuntament de Cadaqués del 1987 al 1991.

Testimoni excepcional de moments històrics de la població va destacar per convertir-se en el cronista de la població a través de la seva constant recerca històrica. És autor de diversos llibres que mostren la història, els costums i el parlar de Cadaqués. "Mots i dites que es deien a Cadaqués" amb més de cinc cents mots és una de les seves obres.

"El General de Cadaqués", "La Història d´en Justí", "Cadaqués des de l´ Arxiu", "Topònims de Cadaqués" , "Coses de Cadaqués", "Contraban a Portlligat", "Cadaqués i Jo", "Joventut Perduda", "Dades Històriques de l´ Antic Cadaqués", i "Mots i Dites que es deien a Cadaqués".

Va ser col.laborador de sa revista Sol Ixent i l'any 2010 forma part del grup fundador del Centre d´Estudis Cadaquesencs i assumeix la seva presidència fins a la seva mort. També va participar en nombrosos programes a Ràdio Cap de Creus .

Demà divendres a les 11h a l´esglesia es farà una missa i tot seguit l´enterrament al cementiri de Cadaqués

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen