'Sardanes obligades de contrabaix. De Pujals dels pagesos a Brussel·les' és el nom amb el que s´ha batejat un nou cd de sardanes de contrabaix promogut pel contrabaixista de Vilafant Josep Quer al costat del pianista i compositor Santi Escura i la jove flautista de l´orquestra Versatile, Aina Perich. Del treball, que s´ha volgut dedicar al president de la Generalitat Carles Puigdemont i a l´Aplec de Sant Medir d´Amer, se n´han fet dues versions. Una és instrumental i la segona inclou una mena d´homilia en català, francès i anglès sobre els darrers fets succeïts a Catalunya, amb La Santa Espina de fons interpretada per la desapareguda cobla Caravana. "No hi ha cap voluntat política si no per demanar pau i sempre fet des del respecte", puntualitza Quer. El disc es presenta el 14 de juny a la Casa de la Sardana de Barcelona.

Gravat a l´estudi 5Gramma, una antiga rectoria, per l´enginyer figuerenc Francesc Ubanell, inclou nou sardanes obligades de contrabaix, sardanes no gaire usuals, algunes de les quals són un record al músic i compositor Josep Prenafeta, gran admirador del peraladenc Joaquim Serra. Així, el cd inclou les sardanes 'Cacaliu', 'La noia alegre que no sabia plorar' i 'Remembrança' de Joaquim Serra, arrenjades per Prenafeta i 'Recordant Joaquim Serra' del mateix Prenafeta, premiada per l´SGAE. El treball es completa amb 'El contrabaix de la nina' de Jaume Cristau; 'El salt de la reina' de Florenci Mauné i 'Tap i carbassa' de Ricard Viladesau, de qui es commemora el centenari del naixement. També hi ha un record per Pep Ventura amb la sardana Rapsòdia, arrenjada per Cristau.

D´altra banda, el cd inclou també una peça inèdita, 'Goig de Sant Pau', de qui fou el rector de l´església Sant Pere de Figueres, Mossèn Josep M. Albert. "Té uns aires medievals", reconeix Josep Quer.