06 de juny de 2017
06.06.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Llarga vida al teatre infantil de Roses, amb Optimist

La nova directiva vol tirar endavant un nou projecte de teatre avalat per 20 anys d'èxit al darrera

10.06.2017 | 06:00
El relleu de la junta s´ha fet fa unes setmanes

A final dels anys 90, Roses tenia una única sala d´espectacles per fer teatre, concerts i balls. Aquesta sala era la desapareguda SUF, Societat Unió Fraternal. Fou en aquest espai on varen fer les primeres representacions, l´associació d´espectacles infantils Optimist ara fa més de 20 anys. Aquesta entitat va néixer a partir de la voluntat d´un grup de pares d´acostar, a la vila de Roses, el bo i millor del teatre infantil que es fa arreu de Catalunya. Durant tots aquests anys, moltes companyies de diferents estils, pallassos, titelles, teatre, màgia, circ, etc., han passat tant per l´antiga Suf com per al nou espai que es va inaugurar més endavant, el ja consolidat Teatre Municipal de Roses.

La feina dels diferents components de l´associació durant tots aquests anys ha estat molt agraïda i podem dir que el resultat ha estat molt satisfactori i ha donat per bo el sacrifici de tantes hores dedicades al teatre infantil en horaris i dies festius. El treball de cada un dels membres d´Optimist (assistència a fires de teatre infantil i juvenil, contractació d´artistes, aconseguir subvencions, obrir i tancar portes del teatre, etc.) ha estat una feina que a tots ens ha permès gaudir d´espectacles de primera línia juntament amb els nostres fills i amb els fills dels rosincs i de la resta de la comarca. Optimist, amb el pas del temps, s´ha convertit en un referent important a l´Empordà i no és gens estrany veure com, en cada representació, el teatre ofereix molt bona afluència de públic provinent de molts pobles veïns. Aquest ha estat un dels grans èxits de l´associació.

Aquest grup de pares ha anat minvant amb el pas dels anys. No era pas per la feina que s´havia de fer, però sí que el pas dels anys i de retruc el pas d´infants a adolescents dels fills, motiu important pel qual molts s´involucressin en aquest projecte, va fer que els membres de l´associació passessin pràcticament a la meitat, és a dir, a quatre. Aquesta situació va durar uns quants anys, fins que a finals de l´any passat es va aconseguir reunir una nova junta amb nous pares i mares que tiressin endavant un nou projecte amb el teatre com a eina principal. De ben segur que la nova directiva d´Optimist aconseguirà els mateixos èxits que s´han obtingut durant tots aquests anys i que els infants, tant els de Roses com els de la comarca, continuaran gaudint de l´excel·lent teatre infantil que es fa arreu del nostre petit país. Des d´aquestes ratlles, els encoratgem que així sigui i que per molts anys més els més petits puguin gaudir com ho han fet altres en anys anteriors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema