Un espectacle inèdit d'Albert Pla i Tortell Poltrona, el comiat a comarques gironines de l'actual generació de Macedònia, Lluís Gavaldà dels Pets amb un espectacle familiar amb Trau i els SP3, el grup del Club Super 3, són els caps de cartell de l'edició d'enguany del Festival Acustiqueta, que arriba del 2 al 4 de setembre a la seva cinquena edició plenament consolidada. El director Xavi Pascual ha recordat "que és el festival familiar de Catalunya amb més poder de convocatòria de públic, amb una assistència de més de 30.000 persones l'any passat".

Enguany també s'han programat dos concerts familiars de pagament al Teatre Jardí i tota l'oferta gratuïta i els tallers infantils es concentren en un únic espai, la Rambla, "per reduir costos" i és que "el Festival viu un moment agredolç" assenyala Pascual. Per una banda és el festival familiar de referència a Catalunya peò per l'altre el seu pressupost és d'uns 40.000 euros, el que suposa una reducció gairebé a la meitat.

Tot i així el Festival ofereix una programació de qualitat amb un total de sis artistes. Heavy per Xics, una de les produccions pròpies del Festival, torna en aquesta edició per presentar nou repertori amb el repte de dur aterme el solo més llarg de la guitarra de l'Acustiqueta. Ho faran amb ajuda dels alumnes de l'escola de música Pep Ventura. Orquestra Di-versiones clourà l'Acustiqueta d'enguany amb un espectacle fet a mida que es diu 'Fem el crio', un espectacle interactiu on el públic escollirà el repertori que ha marcat la seva infantesa .

L'Acústica celebra 15 anys i per això les dues centes primeres entrades tindran un 15% de descompte. a la venda en festivalacustica.cat.

Durant l'acte es van presentar també les bases per a la convocatòria del festival acustica per a l'adjudicació d'ajudes econòmiques a entitats socials de Figueres a través del Got solidari, una iniciativa que compta amb el patrocini. Tenen temps de presentar les seves propostes fins a l'1 de juliol. L'entitat seleccionada obtindrà el 10% dels beneficis de la venda del got reciclable durant la celebració del Festival. L'aportació econòmica en aquesta edició també s'ha vist reduïda a la meitat.