27 de abril de 2016
27.04.2016
Roses

Presenten la cinquena edició dels Jocs Florals de Roses

La temàtica central del concurs és la vila rosinca i les obres es poden presentar fins al proper 27 de maig

27.04.2016 | 14:09
Presentació del certamen

Membres del Rotary Club Roses-Empúriabrava i de l'Ajuntament de Roses, han presentat la V edició dels Jocs Florals de Roses, certamen que fomenta la creació literària, concretament el gènere de la poesia, agafant com a nucli temàtic el municipi de Roses. La presentació de poemes, oberta a totes les persones aficionades a la poesia, es pot realitzar fins al proper 27 de maig, al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament.

La temàtica central del concurs és el municipi de Roses i s´estableixen tres categories temàtiques específiques: Rosa Natural Roja, poema sobre la vila de Roses; Rosa Natural Groga, poema sobre la vida al mar a Roses; i Rosa Natural Blanca, poema sobre els monuments de Roses.

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d´una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L´extensió ha de ser d'entre 14 i 40 versos i l'estructura mètrica és lliure. La llengua utilitzada en les categories Rosa Natural Groga i Rosa Natural Blanca ha de ser la catalana, mentre que en la categoria Rosa Natural Roja pot ser la catalana o la castellana. Cada poema ha de tenir un títol i ha d'estar signat amb un pseudònim.

Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €. Els poemes guanyadors també es publicaran a la Revista de Festa Major que cada estiu edita l'Ajuntament.

Les obres s´han de lliurar al Servei d´Atenció al Ciutadà de l´Ajuntament de Roses (plaça de Catalunya, 12), fins a les 14 hores del divendres 27 de maig. El veredicte del jurat -format per l'assessor de Cultura de l'Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, dos professors de literatura i una poetessa-, es farà públic el 25 de juny, a Ca l'Anita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema