20 de setembre de 2013
20.09.2013
Museu de la Garrotxa

El talent de Francesc Vayreda

Una exposició comissariada per Mariona Seguranyes recupera obres pràcticament desconegudes del fill del gran Joaquim Vayreda

24.09.2013 | 19:13
L´exposició és a la Sala Oberta de l´Hospici.

De l'impressionisme al realisme màgic. Mariona Seguranyes, comissària de l'exposició, sosté que estem davant d'un pintor olotí a través del qual s'explica una part de la història de l'art català.

El Museu de la Garrotxa redescobreix el talent d'un dels creadors de la nissaga d'artistes Vayreda que fins ara ha passat més desapercebut, però no per això les seves pintures tenen menor valor. L'exposició Francesc Vayreda, de l'impressionisme al Noucentisme a Catalunya, visitable fins al gener de 2014, rescata d'un injust oblit la figura i obra del fill del gran paisatgista Joaquim Vayreda.

Aquesta exposició té la pretensió de donar a conèixer, a través de Francesc Vayreda, les inquietuds de tota una generació d'artistes catalans, que van treballar sota l'influx de l'impressionisme i Cézanne, per acabar mirant envers Itàlia, entre ells Ivo Pascual, Rafael Benet, Esteve Monegal o Domènec Carles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook