La guia Michelin ha decidit premiar Catalunya amb cinc de les seves estrelles. El Miramar de Llançà i el restaurant de Ramon Freixa a Madrid han aconseguit arribar a les dues estrelles Michelin, mentre que cinc restaurants catalans més han obtigut una estrella més. Es tracta del Caelis de l'hotel Palace, el Dos Cielos de l'hotel Me de Barcelona, el Hisop de Barcelona, el Moments de l'Hotel Mandarín i el Captrix, de Terrassa.

Per contra, el restaurant Àbac per una estrella i passa de dues a una, mentre que els restaurants Cingle de Vacarisses (Vallès Occidental), l'Hispania d'Arenys de Mar (Maresme) i el Freixa Tradició de Barcelona en perden un i es queden sense cap estrella Michelin.

El restaurant Miramar de Llançà (Alt Empordà), que regenta el cuiner Paco Pérez, i el que Ramon Freixa té a Madrid són els dos únics restaurants de Catalunya que obtenen dues estrelles en l'edició de la guia Michelin per a l'any 2011.

Una guia que concedeix cinc noves estrelles a establiments catalans. El restaurant Dos Cielos de l'hotel Me n'ha obtingut, igual que el Caelis de l'hotel Palace, que recupera la que tenia després de perdre-la per fer reformes al local, així com el Moments, de l'hotel Mandarín Oriental dirigit per la popular cuinera Carme Ruscalleda. Finalment, l'Hisop, d'Oriol Ivern, i el Capritx, un restaurant que el cuiner Artur Martínez té a Terrassa (Vallès Occidental) són el quart i cinquè establiment a aconseguir una estrella Michelin.

Catalunya també perd

No tot són bones notícies per Catalunya. Quatre restaurants perden estrelles. L'Àbac de Jordi Cruz passa de dues a una, mentre que l'Hipania d'Arenys de Mar perd l'única que tenia. El mateix els ha passat al Freixa Tradició de Barcelona, i a l'Hispania d'Arenys de Mar, que també es queden sense.