Mobilitat

El canvi de sentit del carrer Sant Roc de Figueres complica el sistema circulatori de la zona

Des de la plaça de la Palmera, els vehicles estan obligats a anar fins al carrer Peralada i Vilabertran sense cap possibilitat de gir anterior cap a la plaça Tarradellas i la plaça El·líptica com hi havia abans

El carrer Sant Roc de Figueres.

El carrer Sant Roc de Figueres. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

El neguit veïnal per l’estretor de la vorera i uns nivells elevats de trànsit a les hores punta han acabat per fer canviar el sentit de direcció del carrer Sant Roc de Figueres. Malgrat tractar-se d’un carrer secundari de la xarxa viària de la ciutat, aquesta modificació ha acabat tenint un impacte gran en la mobilitat del sistema circulatori de sortida del centre urbà cap a altres barris i carreteres principals.

Alguns veïns del carrer Sant Roc havien expressat la seva preocupació per la poca seguretat que la vorera oferia als vianants davant l’excés de velocitat amb la qual circulaven alguns conductors procedents de l’Era d’en Vila. El tema va arribar al síndic de greuges, segons fonts municipals. Davant la problemàtica existent, l’Ajuntament va decidir setmanes enrere intercanviar el sentit del trànsit «de manera consensuada» amb el veïnat.

Malgrat tractar-se d’un carrer secundari de la xarxa viària de la ciutat, aquesta modificació ha acabat tenint un impacte gran en la mobilitat del sistema circulatori 

Aquest canvi no és menor i s’afegeix al que aquests darrers anys el mateix Ajuntament ha anat aplicant als altres carrers que permetien evacuar la circulació provinent de la Rambla i la plaça de la Palmera cap a l’extraradi del centre. El primer gran tall es va produir en el tram inicial del carrer Pi i Margall, tancat a la circulació fins a la cruïlla del carrer Sant Francesc de Paula. Posteriorment, a partir de les obres de renovació de la plaça Tarradellas i de la cruïlla del carrer Pella i Forgas, el carrer Rentador també va perdre el sentit de sortida, però la mobilitat no en va quedar afectada, ja que el carrer Sant Roc va assumir aquest paper.

Ara, els vehicles han de passar pel carrer Era d’en Vila cap al carrer de Peralada i aturar-se a la cruïlla amb el carrer Hortes

Ara, amb el darrer canvi, tots els vehicles que circulen pel grup semafòric de la plaça de la Palmera i que volen anar cap a la plaça El·líptica, l’Eixample i l’N-260 han de passar pel carrer Era d’en Vila cap al carrer de Peralada i aturar-se a la cruïlla amb el carrer Hortes. En aquest punt hi ha un altre grup de regulació semafòrica molt estratègic, ja que regula l’entrada pel carrer Hortes i l’accés cap a l’avinguda Costa Brava. Amb el canvi del carrer Sant Roc, l’Ajuntament ha hagut de modificar els temps d’espera en els semàfors d’aquesta cruïlla, la qual cosa genera més cues de les que hi havia fins ara en aquest punt, especialment a les hores punta i dins dels horaris escolars de les Escolàpies.

L’Ajuntament i la Guàrdia Urbana són conscients d’aquesta problemàtica; la regidora de Mobilitat, Núria Bartrolich, avança que estan «buscant una solució»

«Buscant una solució»

L’Ajuntament i la Guàrdia Urbana són conscients d’aquesta problemàtica. La regidora de Mobilitat, Núria Bartrolich, avança que estan «buscant una solució». Amb el plànol d’aquesta àrea urbana al davant, és evident que revertir el sentit del carrer Rentador és inviable a causa de la plataforma per a vianants que es va crear a l’altura del carrer Pella i Forgas.

Quan l’Ajuntament va anunciar el canvi, hi va haver diverses queixes d’afectats de carrers adjacents que expressaven la seva disconformitat, tant des d’Eres de Vila, com del carrer Vilabertran o del carrer Hortes. Aquests darrers temen que els toqui el rebre i que torni a aparèixer la possibilitat del desdoblament de sentit, una idea que en el seu moment va aixecar molta polseguera.