El president de la CNN, Jeff Zucker, ha alertat de l’impacte del “monopoli de Google i Facebook” sobre el periodisme. En una conferència a l’auditori 1 del pavelló 4 del MWC, l’empresari ha afirmat que “el bon periodisme se n’anirà” si “el món de la publicitat i de la tecnologia” no ajuda a “treure rèdits monetaris del contingut digital”. “Necessitem bon periodisme, i hi hem de donar suport”, ha afirmat. El contingut ha de ser el més important, cap d’aquests suports digitals funcionaria sense un bon contingut”, ha afegit. Una de les mesures que ha posat sobre la taula en aquest sentit és que el govern dels Estats Units “pari atenció” a les grans empreses com Google i Facebook, perquè “la resta d’empreses sobrevisquin”.

Segons Zucker, treure rèdits monetaris dels continguts digitals “és més difícil del que mai hauríem esperat”, tot i que també ha remarcat que la facturació de la CNN va créixer un 30% l’any passat. El president del gegant nord-americà també ha posat el focus en la fragmentació de l’audiència amb l’arribada de serveis com Netflix, BuzzFeed o Vice. “La CNN es troba en un molt bon moment, gràcies a la nostra capacitat de distribuir notícies arreu del món, cosa que ens diferencia de plataformes com Netflix o Amazon”, ha apuntat.

Zucker també ha afirmat que “el valor de la marca CNN” ha contribuït a l’adaptació de l’empresa es mantingui en el món digital. Per bé que ha reconegut que l’audiència per televisió del canal és alta, amb una mitjana d’edat de 59 anys, també ha apuntat que la mitjana dels seguidors dels continguts digitals és de 44 anys i la d’usuaris via telèfon mòbil, 37. "Estem tenint molt d'èxit en totes les franges d'edat", ha reblat.