L'accessibilitat del càmping La Ballena Alegre "permet que tothom gaudeixi de les vacances"

Vacances accesibles a la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador.

Vacances accesibles a la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador.

Empordà

Empordà

El càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, referent europeu en sostenibilitat i pioner en regeneració, ha endegat una campanya on explica com adapta les seves instal·lacions perquè qualsevol persona, encara que tingui un grau de discapacitat, pugui gaudir de les vacances a la Costa Brava.

A partir del 31 de maig de 2024, el càmping publicarà a les seves plataformes socials històries de clients que fa temps que passen les seves vacances a La Ballena Alegre per les facilitats que ofereix en matèria d'inclusió i sostenibilitat. Ens explicaran com és el seu dia a dia, i com facilita la seva autonomia el fet que les instal·lacions estiguin cada dia més adaptades.

Associació Comkedem (estrena 7 de juny de 2024)

Comkedem és una associació sense afany de lucre que organitza activitats de lleure i esport inclusiu per a infants i joves de tot Catalunya amb discapacitat i sense discapacitat. Des de fa diversos anys ofereix estades autònomes, que promouen la vida autònoma dels joves amb discapacitat, a La Ballena Alegre. "Comkedem va començar a venir a La Ballena Alegre perquè els bungalows estan adaptats. No és tan fàcil trobar càmpings que estiguin adaptats", expliquen la María Camila García i la Mar Fauria, monitores de Comkedem. "Hi ha rampes, tenim un jardí molt ampli on podem fer totes les activitats, i la platja també està adaptada amb una passarel·la", detallen.

Vacances accessibles a La Ballena Alegre.

Vacances accessibles a La Ballena Alegre. / La Ballena Alegre.

La Ballena Alegre també organitza activitats nàutiques com vela o stand-up pàdel per als grups de joves amb discapacitat. Pep Subirats, director del Club de Vela La Ballena Alegre, explica que "promovem aquestes activitats temporada rere temporada conjuntament amb la Fundació Cruyff i per a nosaltres són molt gratificants. Compartir les sensacions que ens pot donar el mar, navegar a vela, a bord d'un stand-up pàdel, o a bord d'un vaixell de vela, és el que ens porta a convidar aquests nois a compartir les activitats amb nosaltres".

El treball constant per fer més accessibles totes les instal·lacions també porta que hi hagi clients molt fidels que viatgin cada any fins a La Ballena Alegre per gaudir plenament d'unes vacances on tots els membres de la família puguin tenir la màxima autonomia.

Família Koene (estrena 31 de maig de 2024)

És el cas de la família Koene, que viatja des d'Holanda amb autocaravana cada estiu fins a La Ballena Alegre. "El càmping està molt ben preparat i en Patrick (el nostre fill) pot anar amb cadira de rodes per tot arreu, cadascun de nosaltres pot fer les seves coses de forma individual", explica la mare d'en Patrick Koene. "En Patrick coneix tothom aquí: els jardiners, el personal d'administració, la direcció... parla amb tothom", comenta el seu pare.

"En Patrick és un client amb qui ens coneixem de fa molts anys i ens hem fet amics", explica l'Àlex Mateo, staff de La Ballena Alegre. "Jo crec que aquí s'hi troba lliure; circula lliure per tot arreu perquè el càmping està força ben adaptat", indica Mateo.

Generar consciència

La campanya de comunicació de La Ballena Alegre pretén sensibilitzar de la importància de dissenyar instal·lacions turístiques accessibles, i de renovar i adaptar instal·lacions existents. El fet de no tenir en compte aquests aspectes impedeix que un nombre important de persones de la nostra societat no pugui gaudir en igualtat de condicions d'experiències de lleure, socialització i diversió com ho poden fer les persones que no tenen cap grau de discapacitat.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió