Mobilitat

L'Escala genera un centenar de places d'aparcament reorganitzant el trànsit

La reorganització del trànsit en un sector entre Riells i el centre històric s'impulsa també per millorar la seguretat a les interseccions

El carrer Gregal, un dels vials afectats.

El carrer Gregal, un dels vials afectats. / GM

Empordà

Empordà

L'Ajuntament de l'Escala ha generat cent places d'aparcament amb la reorganització del trànsit en un sector entre Riells i el centre històric. Els canvis s'impulsen per millorar també la seguretat a les interseccions.

Els canvis afecten al carrer Puig Borrom que passa a ser d'un sol sentit de circulació en tot el seu recorregut, en direcció a l'avinguda Girona. Aquesta mesura permetrà que la cruïlla amb el carrer Mestral i l'avinguda Girona, que era molt conflictiva pel volum de trànsit i les nombroses interseccions de carrers en aquest punt, guanyi considerablement en seguretat.

"Amb aquests canvis, millorem considerablement en l'aspecte de la seguretat"

Robert Figueras

— Regidor de Mobilitat

També passa a tenir un sol sentit de circulació el tram del carrer Llebeig que va des del carrer Gregal al carrer Puig Borrom, fins ara amb dos sentits. El carrer Tramuntana i el carrer Migjorn també tindran un sol sentit de circulació, direcció cap a Riells en tot el seu recorregut.

D'aquesta manera, pràcticament la totalitat dels vials del conegut com a sector dels vents tindran un sol sentit, mantenint com a principal artèria de circulació amb dos sentits el carrer Llevant.

"Amb aquests canvis, millorem considerablement en l'aspecte de la seguretat i al mateix temps, en tenir un sol sentit de circulació, podem guanyar un centenar de places d'aparcament en una zona estratègica que està situada entre el nucli antic i Riells", remarca el regidor de Mobilitat, Robert Figueras.

Aquesta actuació s'està duent a terme coincidint amb el repintat anual dels carrers del municipi que ho requereixen.