L’Escala constata la insalubritat de l’antic restaurant La Palmera comprat a subhasta

L’Ajuntament ha pogut entrar per primer cop al local, i ara l’enderrocarà per fer-hi un aparcament

L'alcalde, Josep Bofill, accedint a l'interior de l'antic restaurant la Palmera.

L'alcalde, Josep Bofill, accedint a l'interior de l'antic restaurant la Palmera. / AJUNTAMENT DE L'ESCALA

Carme Vilà

L'Ajuntament de l’Escala ha pogut accedir per primer cop a l’antic restaurant la Palmera, situat al centre històric, que es va adquirir a través d’una subhasta per 495.000 euros. Els serveis tècnics van avaluar el seu estat en una visita. Ara està previst fer el projecte d’enderroc per executar-lo el mes vinent. De moment serà un aparcament, però s’estudia donar-li algun altre ús en un futur. 

L’establiment va funcionar durant molts anys al carrer la Torre en una finca de 1.500 metres quadrats amb 510 de planta. A l’interior hi havia una terrassa exterior amb jardí. Però el local, un dels emblemàtics de la població que va funcionar a ple rendiment durant dècades marcades pel turisme, va tancar les portes fa anys i actualment presenta greus problemes de salubritat. S’havia intentat en nombroses ocasions contactar amb la propietat perquè s’enderroqués. 

L'edifici està al carrer la Torre.

L'edifici està al carrer la Torre. / BASILI GIRONÈS

L’octubre de l’any passat, però, l'edifici es va poder adquirir a través d’una subhasta instada per Hisenda que era el principal creditor. L’Ajuntament va guanyar la subhasta. 

Segons han informat fonts municipals, s’ha rebut l’adjudicació de la subhasta i per primer cop els serveis tècnics han pogut entrar a veure com estava per dins. Fins ara no s’havia pogut entrar com a nous propietaris, a l’espera que es tanquessin tots els tràmits administratius amb l’adjudicació final. 

El mal estat de la finca no només s'aprecia a l’exterior, sinó també a l’interior, on s’acumula la runamobiliari trencat i  parts malmeses. També ha proliferat la vegetació. Fonts municipals han explicat que per la insalubritat calia actuar-hi. El primer que es farà, han informat, serà un projecte d’enderroc que s’espera executar el mes vinent. 

Subscriu-te per seguir llegint