Tallada l'autopista a la Jonquera per la protesta dels agricultors francesos

Els Mossos desvien tots els vehicles per la sortida de Figueres nord per la mobilització

L'AP-7 tallada.

L'AP-7 tallada. / Montse Palomeras

Eva Batlle

Les mobilitzacions dels agricultors francesos tenen efectes en la mobilitat a l'Alt Empordà. L'anunciat "divendres negre" bloqueja el trànsit a la frontera, a la Jonquera, concretament a l'autopista.

Està tallada el costat francès de l'A9 —al peatge del Voló— i això impedeix que qualsevol vehicle pugui anar cap a França des de la frontera per l'autopista. Arran dels fets s'han generat cues a la zona.

Des del Servei Català de Trànsit informen que des de dos quarts de dotze del migdia ja es desvien tots els vehicles que van en sentit nord per la sortida de Figueres nord (sortida 3) per la mobilització.

Trànsit informa que s'espera un dia complicat fins que la mobilització s'aturi.

Trànsit informa que s'espera un dia complicat fins que la mobilització s'aturi. / Montse Palomeras

S'espera un dia complicat fins que la mobilització s'aturi i des de Trànsit es recomana els vehicles que van cap a França que agafin vies alternatives o bé s'aturin. Depenent de l'evolució de la mobilitat es prendran noves mesures per esponjar el pas de vehicles.

Quan ha començat la mobilització a primera hora del matí, els agricultors francesos permetien passa tots els vehicles amb l'excepció dels camions. Ara, però, ja està totalment bloquejat el pas.

Els manifestats permeten que els vehicles atrapats a la zona del peatge del Voló i que anaven cap a França puguin girar i poder retornar cap a Catalunya.