SUCCESSOS

Exampat a la Jonquera amb 19 quilos de marihuana i 5 d'haixix ocults entre les rodes del cotxe

La Guàrdia Civil ha arrestat el conductor, un ucraïnès de 36 anys

La droga intervinguda a la Jonquera.

La droga intervinguda a la Jonquera. / GUÀRDIA CIVIL

Eva Batlle

Un conductor ha acabat detingut a la Jonquera per portar 19 quilos de marihuana i cinc d'haixix ocults entre les rodes del cotxe. L'arrestat és un ciutadà ucraïnès de 36 anys que està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra salut pública.

El cas es va destapar quan efectius de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera estaven fent un control fiscal a l'AP-7. El dia 7 de gener cap a les dues de la matinada van fer aturar un cotxe que circulava en sentit França per l'autopista.

L'automòbil tenia matrícula polonesa i només hi anava el conductor. Aquest va ser identificat i a continuació, els policies van inspeccionar el vehicle. Aquí va arribar la sorpresa, va descobrir que en els passos de rodes hi ha diverses bosses de plàstic envasades al buit amb una substància vegetal que després de sotmetre a narcotest i que va donar positiu en marihuana. Posteriorment, i també als passos de roda es van trobar més embolcalls amb una substància color marró, que va resultar ser haixix.

Els agents van extreure 156 bosses amb marihuana i 32 embolcalls amb haixix. Van pesar la droga i van resultar ser 18,9 quilos de marihuana i cinc quilos d'haixix respectivament.

Per tot això, els agents de la Guàrdia Civil van detenir l'ocupant del cotxe per un suposat delicte contra salut pública. Van instruir diligències i les van lliurar juntament amb detingut i la droga al Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.