Llançà arrenca la primera fase de les obres de la sala polivalent al febrer

Es construirà al solar que hi ha al costat de l’institut amb un pressupost de 440.000 euros

L’espai es construirà al costat del Parc de Bombers. | SANTI COLL

L’espai es construirà al costat del Parc de Bombers. | SANTI COLL / Sònia fuentes. llançà

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

L’Ajuntament de Llançà ha fixat la data d’inici per a les obres destinades a proporcionar al poble una sala polivalent. El pròxim febrer començaran els treballs de la primera fase de construcció d’una infraestructura que, amb el temps, es convertirà en un espai multifuncional o un palau de fires. Aquest projecte, amb un cost d’aproximadament 440.000 euros, serà finançat mitjançant el Pla d’Obres i Serveis i recursos propis de l’Ajuntament, amb 250.000 euros subvencionats pel Pla d’Obres.

Després del Carnaval

La nova sala, ubicada al costat de l’institut i del Parc de Bombers, al carrer 8 de març, permetrà la realització d’activitats cobertes, reemplaçant l’envelat actualment utilitzat per la Festa Major i el Carnaval. Les obres estan programades per començar després d’aquestes festivitats, segons ha destacat l’alcaldessa Núria Escarpanter.

El procés per posar en marxa l’obra va començar l’any 2021, però les licitacions desertes van retardar l’inici fins al principi del 2022. Aquest contratemps es va atribuir a l’augment dels preus dels materials de construcció, derivat de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

Després de dues licitacions sense èxit, l’Ajuntament va optar per un procediment negociat, considerant-lo més eficient per desencallar l’obra.

Disseny de l’espai

Pel que fa al disseny del nou espai polivalent de Llançà, «serà similar a la plaça del Gra de Figueres», exemplifica Escarpanter. I és que el que es planteja construir ara és la primera fase de la construcció d’una infraestructura que, amb el temps, ha de ser un edifici complet.

La construcció de la nova sala polivalent no només proporcionarà un espai cobert per a esdeveniments, sinó que també permetrà estalviar despeses significatives, ja que es podrà prescindir del lloguer d’envelats, només necessitant lones pels laterals. La zona designada per a aquest projecte ja està pavimentada, simplificant així el procés de construcció.