Enxampen a la frontera un camioner transportant 351 quilos de pol·len de cànnabis

Els duaners francesos l'aturen passat el Pertús i el sancionen amb una multa de 3,5 milions d'euros

El fardells amb el pol·len de cànnabis localitzats al Pertús DOUANE FRANÇAISE

El fardells amb el pol·len de cànnabis localitzats al Pertús DOUANE FRANÇAISE

Eva Batlle

La policia duanera francesa ha detingut un camioner que transportava pol·len de cànnabis. Duia 351 quilos d'aquest estupefaent i el jutge l'ha multat amb una sanció duanera de 3,5 milions d'euros. A banda, se l'ha condemnat a tres anys de presó i a cinc anys de prohibició d'entrada a França.

Els agents de duanes del Pertús es trobaven al peatge fronterer de l'autovia A9 aquest dimecres passat cap a dos quarts d'onze de la nit i estaven a punt de preparar els controls. Aquella hora la brigada va detectar un camió matriculat al Marroc i el va avançar per fer-lo aturar al peatge perquè li va semblar que era sospitós.

En el camió només hi viatjava el xofer cosa que va semblar-los sospitós. Van procedir a escorcollar el vehicle i en obrir el tràiler van trobar-se que no hi havia cap mercaderia. Només 10 fardells plens de paquets amb cinta adhesiva marró. Les bosses a més duien inscripcions de les marques de luxe Boss i Armani.

Quan els policies van obrir un dels paquets, van trobar-hi una substància i van fer-li un test ràpid de drogues. Van comprovar que era pol·len de cànnabis. En total la droga pesava 351 quilos.

Arran dels fets, van detenir el conductor i el van lliurar a la policia judicial regional de Perpinyà després d'acabar el tràmit duaner.

El dia 15 de desembre, el conductor va passar a disposició davant l'autoritat judicial de Perpinyà. L'acusat va acabar condemnat a tres anys de presó, una multa duanera de 3,51 milions d'euros i a cinc anys de prohibició d'entrada a França.

Subscriu-te per seguir llegint