Un nou col·lector evitarà inundacions a la part baixa de l’Horta Capallera de Figueres

L’empresa Fisersa també ha renovat el clavegueram i la xarxa de la cruïlla dels carrers Bassegoda i Verdera

Instal·len un nou col·lector de pluvials per millorar el drenatge a la zona del carrer Bassegoda.

Instal·len un nou col·lector de pluvials per millorar el drenatge a la zona del carrer Bassegoda. / Fisersa

Santi Coll

Santi Coll

La part baixa del barri de l’Horta Capallera de Figueres rep part de les aigües pluvials provinents d’aquesta zona de la ciutat quan hi ha temporals. La zona envolta el parc de les Aigües, on hi havia hagut una important zona agrícola d’hortes i el Mas Torrent. L’empresa Fisersa hi ha actuat per a evitar que, quan arribi un episodi de pluja rellevant, no torni a generar problemes a la via pública.

Concretament, segons ha informat l’empresa supramunicipal de serveis, aquest desembre s’han acabat les obres de millora de clavegueram i drenatge a la cruïlla entre els carrers Bassegoda, Albera i Verdera, que evitarà inundacions a la via.

Els treballs s’han desenvolupat en un àmbit de vint-i-cinc metres i han consistit en la construcció d’un nou col·lector de pluvials d’un diàmetre de 630 mm, des de la cruïlla del carrer Bassegoda amb el carrer Albera. El nou element s’ha connectat al col·lector existent de pluvials del carrer Verdera.

La zona on s’ha instal·lat el nou col·lector.

La zona on s’ha instal·lat el nou col·lector. / Fisersa

Fisersa afegeix que, «amb aquesta actuació, s’han millorat i construït noves captacions d’aigua pluvial superficial, de forma que es millora el drenatge de la zona. També s’han construït nous pous de registre sobre els nous col·lectors que facilitaran les tasques de manteniment».

Pel que fa al parc de les Aigües, en aquest espai encara existeix el casalot de les bombes que permetia extreure aigua per al consum de la ciutat abans de l’arribada de la canonada procedent del pantà de Darnius i Boadella, el 1969. Tanmateix, a la cruïlla del carrer Salines amb l’avinguda Costa Brava, hi ha una presa d’aigua que no ha estat potabilitzada de la capa freàtica del parc que l’empresa Fisersa utilitza des de fa temps per a la neteja viària. També hi accedeixen empreses privades autoritzades.