Aquests són els negocis altempordanesos que han estat guardonats com a Establiments Històrics 2023

Es tracta d'uns guardons que tenen el suport de la Diputació de Girona i als quals poden aspirar les empreses o comerços de la demarcació que acreditin més de cinquanta anys d'existència

Ambient comercial a Figueres.

Ambient comercial a Figueres. / SANTI COLL

Amb el propòsit de fer valdre la continuïtat dels negocis arreu de les comarques gironines, la Cambra de Comerç de Girona va impulsar les distincions Establiments Històrics, que enguany arriben a la quaranta-quatrena edició. Es tracta d'uns guardons que tenen el suport de la Diputació de Girona i als quals poden aspirar les empreses o comerços de la demarcació que acreditin més de cinquanta anys d'existència. «Aquests són reconeixements merescuts a l'esforç i la perseverança de nissagues d'emprenedors que s'han sobreposat a contextos socials i econòmics adversos. Són un exemple del bon fer i la dedicació de les famílies que regenten tots aquests negocis», ha explicat Miquel Noguer, president de la Diputació.

En aquesta ocasió, quatre negocis altempordanesos han estat guardonats. Es tracta de la bicentenària Barberia Alfons Grau de Figueres (1864), el centenari Grup Padrosa d'Hostalets de Llers (1923) i la Botiga Dari de Roses (1965) i la d'Empuriabrava (1973). A banda, a la resta de comarques gironines també han rebut el guardó els establiments següents: Àrea Servei Puigcerdà (1974); Llibreria L'Altell de Banyoles (1973); Fàbrica Sanofi de Riells i Viabrea (1972); Joieria Rellotgeria M. Carme de Breda (1972); Càmping Lloret Blau de Lloret de Mar (1963); Ca l'Estrach de Girona (1959); Ascensors Serra d'Olot (1923); Can Duran de Banyoles (1923); i Ca la Paula de Castellfollit de la Roca (1883).

Un jurat format per experts i personalitats de prestigi, i encapçalat pel president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha estat l'encarregat de valorar les candidatures. Enguany, han estat tretze els negocis guardonats, que rebran un diploma i una placa de forja artística, obra de Sergi Cadenas; una peça única per lluir a la façana de l'establiment.