Els veïns del Royal Marine II de Roses reclamen l’obertura d’una tanca privada

La instal·lació del Port Joan impedeix l’accés a la part lateral de l’edifici, on hi ha la sortida d’emergència

La tanca amb la porta que els veïns volen que sigui accessible. | SANTI COLL

La tanca amb la porta que els veïns volen que sigui accessible. | SANTI COLL / SANTI COLL. ROSES

Santi Coll

Santi Coll

La Comunitat de Veïns de l’edifici Royal Marine II de Roses té obert un conflicte d’ús amb els gestors de Port Joan de Santa Margarida a causa del tancament del vial lateral que dona accés a la sortida d’incendis de l’edifici, ja que consideren que aquest espai és seu, segons el cadastre, i que, per tant, la tanca perimetral hauria d’estar oberta o tenir un sistema regularitzat d’obertura.

Aquest conflicte s’ha allargat en el temps i ja va tenir un primer episodi que es va resoldre amb l’ordre municipal de retallar una part de la tanca interior que impedia la sortida directa des de la porta d’emergència del bloc. En diverses ocasions, l’entitat veïnal s’ha adreçat a l’Ajuntament de Roses presentant instàncies per a reclamar que l’empresa gestora del port obri la porta lateral que impediria la fugida dels veïns en cas de sinistre. «I no només això, des de la plaça exterior, hi ha un carrer que connecta directament amb aquesta zona i que l’Ajuntament tracta com a vial públic, perquè hi va col·locar una pilona amb el logo municipal. Els veïns volem estar segurs que la sortida d’emergència legal i obligatòria que tenim té un pas lliure en tot el seu recorregut, però també és de lògica que els serveis d’emergència puguin accedir a l’edifici sense entrebancs, com hi ha ara».

El tema afecta directament un bloc de 193 habitatges, part dels quals estan ocupats pels seus propietaris o llogaters durant tot l’any. Els portaveus de la Comunitat lamenten que «en el transcurs dels darrers mesos hem enviat diverses instàncies a l’Ajuntament de Roses demanant una solució satisfactòria per a totes les parts i no hem tingut resposta. No volem lamentar cap problema en cas d’un incendi o quelcom semblant, perquè la solució és fàcil. Legalment, una sortida d’emergència no pot tenir impediments».